thebartz Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Witam, Może głupie pytanie ale nie znalazłem nigdzie odpowiedzi. Mam problem z wymianą żarówek w lampkach oświetlenia tablicy rejestracyjnej. W instrukcji znalazłem informację żeby odpiąć lampkę trzeba nacisnąć na zaczep. Próbowałem kilka razy płaskim śrubokrętem i nic nie idzie. Ma ktoś jakieś podpowiedzi jak to zrobić żeby niczego nie uszkodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Lampki nie trzeba odpinać. Możesz zdjąć samo plastikowe szkiełko. Podważasz w zaznaczonym miejscu i powinno wyjść. Trzyma się to chyba na jednym zatrzasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thebartz Opublikowano 21 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Wstyd się przyznać ale tak robiłem i szkiełko (plastikowe) złamało mi się tam gdzie jest zatrzask. Na szczęście udało się skleić. Pytam jak to zrobić metoda nieinwazyjna ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 21 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2018 Nawet jak wyciągniesz całą lampkę to do wymiany żarówki i tak trzeba zdjąć szkiełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Te szkiełka pękają na potęgę a same lampki gniją dość szybko. Nie ma nieinwazyjnej metody w tym przypadku. Trzeba otwierać z wyczuciem a i to nie gwarantuje suckesu. Wymieniłem jak do tej pory 2 razy plastikowe "szkiełko" i raz obie lampki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniaman Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 u mnie jak się żarówka przepaliła postanowiłem wymienić na ledowe, poza tym nie mogłem wymienić na zwykłe żarówki bo koszyki w których siedzą żarówki skorodowały i się rozpadły. w innym wątku pokazuje jak to u mnie wyglada po przeróbce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi