megane3CC Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Cześć. Jestem świeżak na tym forum. Mam bardzo pilne pytanie, potrzebuję pilnej odpowiedzi. Czy do mojej megane 3 CC da się zapiać felgi 19 cali średnicy, 8J szerokość, ET 35. Planuję ubrać je w opony 215/35/19/ Sorry za ciśnienie i prośbę o szybką odpowiedź...ale sprzedający felgi nie dał mi zbyt wiele czasu do namysłu. Bardzo dziękuję za fachową odpowiedź. Przeniosłem do odpowiedniego działu - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 4 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 19`` to rzadkość. Mało chyba kto wie coś na ten temat, tak na 100%, seryjne zwykłe na pewno maksymalnie mogły mieć 18``, podobno RS miały takie felgi (nie sprawdzałem tej informacji). Przeszukaj dział np: link lub link. Pomijając fakt, zero komfortu przy takiej oponie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane3CC Opublikowano 4 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Taa.....mnie tylko to ET zastanawia. :(? Podpowie mi ktoś z tym ET35? Naciska na mnie sprzedający felgi...a i mnie też zależy Sprawdziłem, że moje obecne 205/50/17 będzie o ok 4mm większe na średnicy niż 215/35/19. Ale moje 17 mają ET 49...a 19 które chcę kupić mają ET 35 i TU nie potrafię sobie poradzić. Komplet jest na tyle sporym obciążeniem finansowym, że wolałbym zaoszczędzić sobie ewentualnych szarpań z odsprzedażą...jeśli się okaże, że nie będą pasowały przez ET Z góry wielkie dzięki za pomoc. OK! Znalazłem takie mądre coś: http://uniwers.vot.pl/et/index.php Wynika, iż felga przesunie się na zewnątrz o 27 mm. Powinno być ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi