bubel90 Opublikowano 20 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2018 Witam. Szukając nie znalazłem podobnego tematu. Przy ruszaniu szczególnie na zimnym silniku mam problem z szarpaniem samochodu. Nie zawsze się to dzieje, czasem nawet na rozgrzanym silniku. Jak ruszam to po opuszczeniu sprzęgła auto szarpie, ciężko to opisać inaczej. Szarpie przez jakąś sekundę i dalej normalnie już jedzie. Ktoś coś podejrzewa? Sprzęgło? Nie chce narazie jechać do ASO bo nie zawsze to występuje A znając życie w ASO podczas jazdy próbnej nie wystąpi. Ma ktoś z was coś podobnego u siebie? Próbowałem ruszać z większą ilością gazu, z mniejszą i zawsze tak samo. Megane iv 1.2 Tce 130 km manual Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobiasz Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Tak, mam to samo od wyjazdu z salonu, szczególnie jak jest zimny silnik. Jak jedziesz nawet ze stała prędkością w okolicy 2 tyś obr/min to szarpie silnikiem? W moim przypadku tak też jest. Sprawę zgłosiłem w ASO i każą jeździć aż do przejechania 3 tyś kilometrów. Zobaczymy co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuba Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 Mam dokładnie to samo w swoim, auto od nowości szarpie na zimnym a czasami też na ciepłym. Byłem już w ASO 3 razy i zmieniali oprogramowanie, układali od nowa przewody paliwowe. Do tego słychać bardzo grzechotanie rozrządu, ale ASO upiera się, że nic nie słychać.. Ogólnie jestem mega zawiedziony autem i odliczam tylko miesiące do końca leasingu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eino Opublikowano 27 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 A skąd masz pewność że to rozrząd? W M4 jeszcze potwierdzonego przypadku łańcuszka nie było chyba, od któregoś roku to poprawili więc może przejmujesz się niepotrzebnie. Czy słyszysz to podczas postoju przy przegazowaniu czy tylko podczas jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubel90 Opublikowano 27 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2018 U mnie to tylko podczas jazdy. Mocniej słychać jak dodaje gazu na niskich (ok 2k) obrotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuba Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 17 godzin temu, eino napisał: A skąd masz pewność że to rozrząd? W M4 jeszcze potwierdzonego przypadku łańcuszka nie było chyba, od któregoś roku to poprawili więc może przejmujesz się niepotrzebnie. Czy słyszysz to podczas postoju przy przegazowaniu czy tylko podczas jazdy? Nie mam Właśnie noszę się z zamiarem nagrywania w najblizszym czasie. Tylko podczas jazdy, na postoju jest prawie nie słyszalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eino Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 (edytowane) Jeśli tylko podczas jazdy to prawdopodobnie szum powietrza od turbiny na którymś z zaworów. Generalnie silnik ma dobrą kulturę pracy więc bardziej słychać osprzęt niż w dieslach i starszych konstrukcjach. Edytowane 28 Marca 2018 przez eino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubel90 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Ja to twierdzę że to koło dwumasowe. Objawy książkowe jak do dwumasu. W przyszłym tygodniu jadę do ASO to zobaczę co mi powiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawdor893 Opublikowano 6 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 Ja mam to samo przebieg 40 tys nie wiem czy mozna to opisac szarpaniem. Wymienilem sprzeglo dwumas dalej to samo 2 tys niepotrzebnie wydane. Poprostu tymi autami trzeba ruszac na pół sprzegle wiecej gazu musisz dodać i rusza normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi