Adamerio Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Witam, zauważyłem małe pęknięcie osłony przegubu po stronie pasażera - osłona bliżej silnika. Jak najlepiej przeprowadzić wymianę? Jest to możliwe do wykonania samodzielnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikul Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Cześć, wymieniłeś już osłonę? jestem ciekawy, co kupiłeś. Ja u siebie też musiałem wymienić osłonę, bo mechanik rozcinający zawieszenie uszkodził ją. Zauważyłem po jakimś czasie. Pojechałem do innego mechanika, wymienił osłonę na ...ku...a nie wiem co :D. Po jakimś czasie patrzę, schodzi osłona. Jak się zacząłem orientować za osłoną, to lepiej chyba kupić przegub, bo sama osłon 50-80zł, a przegub Meyle 150zł. Nie wiadomo, ile ten przegub jeszcze wytrzyma, skoro syf tam do niego wchodził przez dobre 3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Jak nie puka na pełnym skręcie to wymieniaj samą osłonę, można kupić za 3 dychy ,przegub trzeba umyć i nałożyć nowego smaru ,jest w komplecie tak jak i opaski do zaciśnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 30 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Tak, osłonę wymieniłem kupiłem zestaw firmy Sasic - coś koło 40zł - osłona, tuba smaru oraz 2 opaski do zaciskania specjalnymi szczypcami. Wymianę przeprowadziłem samodzielnie, cały stary smar wyciągnąłem i wyczyściłem do sucha. Nie zauważyłem żadnego syfu, samo pęknięcie natomiast musiało mieć kilka miesięcy bo wszystko w okolicy osłony było obryzgane właśnie tym smarem. Po 3 tygodniach od wymiany wszystko trzyma się na miejscu, nic również nie puka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi