grablord Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Witam, Byłem dzisiaj wymienić opony w warsztacie. Przy okazji wymiany Panowie stwierdzili, ze klocki przednie , tarcze przednie i amortyzatory przednie do wymiany. Nie znam sie zupełnie na motoryzacji, więc bardzo prosiłbym o opinie. Koszty wymiany to 1200zł (już z robocizną) na oryginalnych częściach. Samochod Renault Megane III phII. Powiedzieli, że możliwe, że do wymiany będą też łożyska (koszt 450zł). Z góry dziekuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Przed chwilą, grablord napisał: Koszty wymiany to 1200zł Coś tanio jak przy tym zakresie, który odpisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Cena moim zdaniem ok jak na warsztat niezależny. Części w oryginale to jakieś 850-900 za wszystko i 300 robocizna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 4 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2018 Nawet bardzo ok. Tylko ja bym chciał zobaczyć części przed montażem by zweryfikować czy faktycznie będzie to OEM. Jeśli tak to nic tylko robić i chwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturdebski Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 W czerwcu 2018 robiłem w Warszawie w warsztacie specjalizującym się w samochodach francuskich (nie ASO): tarcze i klocki przód i tył - 1905zł - materiał i robocizna. Mniej więcej wyliczenie: - Tarcze tył - 700zł - producent SNR - Klocki Tył 180zł - TRW - Wymiana tył 233zł - Tarcze przód 422zł - TRW - Klocki przód - 195zł - Wymiana przód - 175zł (przy wymianie samych klocków robocizna 87zł za "oś") Pozdrawiam -- Artur Dębski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi