pepens Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 (edytowane) Witam. Od jakiegoś czasu w Renatce (1,6 16v) słychać "STUKI", z prawej strony przedniego zawieszenia. Najlepiej odczuwalne jest to na arzurach. Z początku myslalem, że to drążek lub jego końcówka. Potem swierdzilem, iż skoro przy poruszaniu kołem w pionie odczuwam luz, to musi być sworzeń. Jednak dziś znajomi mechanicy stwierdzili, że to przekladnia kierownicza. Po grzebaninie na forum większość poleca regenerację przekładni. Czy prócz wybebeszenia jej i doprowadzenia do stanu sprawnego, powinny zostac wymienione dodatkowe elementy ? I czy waszym zdaniem to faktycznie przekładnia? Edytowane 19 Lipca 2018 przez pepens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Jedź na szarpaki, na stacje diagnostyczna i tam sprawdzą jak jest luz na sworzniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colt1255 Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Raczej ciężko powiedzieć. Może być wiele przyczyn. Też wymieniałem przekładnie z drążkami i oryginalny komplet kosztował mnie niecałe 450 zł. Myślę, że bardziej się opłaca kupić nówkę niż regenerować i stać kilka dni bez auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepens Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 (edytowane) Sworznie sprawdzane, na trzepakach nic nie wytrzepali. Podjadę do warsztatu gdzie się specjalizują w renatkach i ogarnę motyw. 3 godziny temu, Colt1255 napisał: Raczej ciężko powiedzieć. Może być wiele przyczyn. Też wymieniałem przekładnie z drążkami i oryginalny komplet kosztował mnie niecałe 450 zł. Myślę, że bardziej się opłaca kupić nówkę niż regenerować i stać kilka dni bez auta. Hmm. W hurtowni zawołali 750 zł za nową przekładnie do 1000, gdzieś w tym przedziale TRW podali. Na wtorek umówiłem regenerację za 250 zł. Edytowane 19 Lipca 2018 przez pepens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colt1255 Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Hurtownie zawsze zawołają swoje. Na znanym serwisie aukcyjnym (aledrogo) znajdziesz w lepszych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi