Fluo Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Witajcie koledzy, Mam problem z radiem KENWOOD KDC-325, na początku jak zamontowałem w ciągu paru godzin wyssał cała moc Aku, później przełożyłem kabelki żółty z czerwonym i na odwrót. Radyjko nie podtrzymuje pamieci. co może być przyczyną i dlaczego radio po paru godzinach się wylądowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Żółty to podtrzymanie pamięci w samochodzie jak również w radiu. Źle podłaczyłeś i BSI się nie wyłączyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluo Opublikowano 20 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 To jak mam to podpiac aby bylo ok ? Teeraz jak mam tak podpiete to aku jest ok. a jak podlaczylem radio z kabelkami podpietymi czerwony czerwony i zolty zolty to bylo slychac na wylaczonym samochodzie jak radio sie uruchamia ale nie idzie go uruchmic poprzez power z radia, po zamianie kabelkow radio uruchamia sie normalnie z uruchomieniem samochdu. REGULAMIN pkt 5.6 literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Jeśli podtrzymuje ustawienia to tak zostaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluo Opublikowano 20 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Właśnie nie podtrzymuje ustawień, tylko co uruchomienie silnik to od nowa wszystko trzeba szukać ustawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 20 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Zrób tak. Wyciągnij radio, odłącz kostkę i zobacz na którym przewodzie jest napięcie (żółty, czy czerwony) - bez karty włożonej i bez przycisku start - ten odpowiada za pamięć. Napięcie na drugim pojawia się z kartą .... .- ten jest od głównego zasilania zabezpieczony bezpiecznikiem w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluo Opublikowano 21 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Zrobiłem tak jak kolega wyżej pisał, w oryginalnej kostce ISO jest na czerwony jako podtrzymanie pamięci a zrolty od zasilania, tylko dziwi mnie czemu jak wcześniej w kostce z radia nie zmieniałem kolorów to Aku wylądował się a jak zmieniłem to nie ma podtrzymania pamięci. trzeba to jakoś w radio ustawić? kenwood kdc- 3251ry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 21 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 W radiu tylko zapisujesz ustawienia częstotliwości. Dlaczego się rozładował? Bo BSI z uwagi na duże obciążenie obwodu pamięci własnej nie przejdzie do stanu uśpienia, czyli nie zmniejszy prądu do 30 mA. Renault przyjmowało kolory do podtrzymania pamięci pomarańczowy jak był z czerwonym; żółty jak był z czerwonym, a u Ciebie jak stwierdziłeś jest odwrotnie. Ta odwrotność była też w Espace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fluo Opublikowano 21 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Jutro zrobię zdjęcie kostki z fabryki i kostki z radia. No w Espace IV mam szary do uruchomienia wzmacniacza sprawdzałem tylko żółty i czerwony i na nich było tak jak pisałeś, jutro sprawdzę jeszcze resztę kabelków. Pierwsze zdjęcie kostka ISO z samochodu fabryczna a druga kostka to z radio, Pomoże ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi