Adamerio Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Witam, ostatnio jadąc autostradą miałem dosyć nietypową sytuację - sama z siebie wypadła górna część uszczelki szyby przedniej :O z zewnątrz zaczął wydobywać się irytujący dźwięk, zjechałem więc na MOP aby sprawdzić co się stało - była to wyżej wspomniana uszczelka. Była wyczepiona na całej szerokości - po kilku minutach udało mi się ją wcisnąć z powrotem na miejsce i mogłem dalej kontynuować jazdę - sytuacja już się nie powtórzyła. Sama uszczelka jest cała, nie ma żadnych uszczerbień/rozcięć, jakieś 2-3 minuty przed jej wypadnięciem dosyć obficie użyłem płynu do spryskiwaczy - jednak czy to mogło być przyczyną? O.o Miał ktoś podobną sytuację lub wie co mogło do niej doprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Poluźniła się od temperatury i pęd powietrza dał radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel_meganeII Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Radzę sprawdzić czy szyba przednia się nie odkleiła. U mnie tak samo uszczelka wypadła i mimo że nic podczas deszczu nie ciekło mogłem od wewnątrz podnieść szybę na tyle że przełożyłem rękę. W zakładzie który mi wkleił na nowo stwierdzili że to nic nadzwyczajnego, z czasem klej traci właściwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Prędzej źle wklejona , ja się spotkałem tylko z odchodzeniem kleju razem z lakierem wskutek korozji wokół szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 jak to najlepiej sprawdzić? Szyba oryginał - 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Jak Ci woda nie leci to co tam sprawdzać, jeśli sytuacja się powtórzy to podklej tą uszczelkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) Szyba fabryczna, oryginał 2008 - do tej pory nic nie kapało i nie kapie^^ Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez Adamerio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi