ArturMegane Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Cześć Chciałem wymienić żarówki oświetlenia wewnętrznego (drzwi i sufit) na LED, ale po wsadzeniu żarówek LED one w ogóle się nie świecą, a niektóre leciutko się tylko żarzą, prawie w ogóle nie widać. W czym może być problem? Wsadziłem takie żarówki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thebartz Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Hej, było już sporo wątków na ten temat. 1. Czy po wyciągnięciu LEDa i włożeniu z powrotem zwykłej jest wszystko OK? 2. Czy próbowałeś zamknąć auto z pilota i otworzyć ponownie? Czy wtedy się świecą LEDy? 3. Żarzenie po wyłączeniu świateł jest spowodowane tym (w uproszczeniu), że w układzie jest minimalny prąd który LED w odróżnieniu do zwykłej żarówki potrafi zamienić na światło. Wystarczy dolutować rezystor równolegle na oprawce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMegane Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 1. Tak, wszystko jest OK. 2. Tak, próbowałem w podsufitce świecą normalnie, w drzwiach nie chcą świecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thebartz Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 U mnie w drzwiach od strony kierowcy też nie chciały świecić ale sposób z zamknięciem i otworzeniem z pilota pomógł. Może te LEDy jakieś lewe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 U mnie LEDy z Can-bus'em rozwiązały temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thebartz Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 ja mam bez Can-bus'a i wszystko działa jak trzeba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMegane Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Już wszystko działa, dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 1 godzinę temu, thebartz napisał: ja mam bez Can-bus'a i wszystko działa jak trzeba. Be CAN busa mogą działać, jak LEDy mają duże obciążenie prądowe, wtedy elektronika w aucie "wie" , że jest coś podpięte. Ale jak się założy ultra oszczędne LEDY , to muszą mieć funkcję CAN bus. Ja właśnie takie oszczędne LEDy założyłem do podświetlania drzwi, miałem z nimi problemy. Najprostszym rozwiązaniem było pozostawienie w drzwiach kierowcy żarówki, a w reszcie mogły być LEDy , wtedy wszystko działało OK. Nie wiem czemu akurat w tych drzwiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi