TonyY Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Witam. Mam pytanie... Mam Megane 2 1.5dci 2003rok. Padł mi moduł UPC o nr 8200306033C ( UPC X84 N3) i czy mogę wstawić moduł o nr 8200306033A (UPC X84 N3) , czy będzie on pasował?? Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Zakładałem taki właśnie ( 8200306033A) UPC do maganki z tym samym silnikiem i wszystko grało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TonyY Opublikowano 7 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 Baja zalożyłem moduł i wszystko działa:) trochę roboty miałem bo każdą kostkę wymieniłem.... Lutowanie itp... Ale wszystko jest git.... Dzięki i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blady96 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 (edytowane) Witam, dlaczego wymieniałeś moduł UPC? Jakie były objawy awarii? Mam problem z odpaleniem auta. „Procedura odpalenia” przebiega standardowo ,czyli wkładam kartę, klikam guzik start, kontrolka immobilizera gaśnie, wszystkie kontrolki jak przy starcie zapalają się i gasną. Zero reakcji ze strony auto, pali się tylko aku na czerwono. Zero informacji na pulpicie ze karta nie wykryta albo blokada kierownicy. Nie podpinalem pod clip bo nie mam. Może ktoś miał podobny problem albo posiada clip w okolicach Trojmiata ? dodam jeszcze ze bezpieczniki sprawdzałem, a rozrusznik na krotko kręci. Edytowane 22 Listopada 2018 przez Blady96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 11 minut temu, Blady96 napisał: Mam problem z odpaleniem auta. „Procedura odpalenia” przebiega standardowo ,czyli wkładam kartę, klikam guzik start, kontrolka immobilizera gaśnie, wszystkie kontrolki jak przy starcie zapalają się i gasną. Zero reakcji ze strony auto, pali się tylko aku na czerwono Miałem w megance córki identycznie. Elektronika w UPC nie zasilała przekaźnika rozrusznika. Na krótko rozrusznik pracował i silnik odpalał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blady96 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Sama wymiana pomogła? Potrzebna była jakaś konfiguracja poprzez komputer? Przy kupnie używanego jak można sprawdzić czy wszystko jest ok, aby nie kupić „kota w worku”? Dziękuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Konfiguracja nie jest potrzebna, na wszelki wypadek kup od diesla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blady96 Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 (edytowane) Dziękuje, napisze jak wymienię czy pomogło Renia pali na dotyk. Wymieniłem na używan. Polecam z olx pana Jacka z Czarnkowa (Wielkopolska). Pomógł dobrać moduł do silnika, poziomu wyposażenia (ilości przekaźników), bardzo dobry kontakt i szybka wysyłka. Edytowane 28 Listopada 2018 przez Blady96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi