czik3n Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 (edytowane) Witam, mam do was pytanie, po kupnie auta mechanik nie wiedząc jaki olej wlany jest do auta wlał mi Castrol Magnatec 10w-40 tłumacząc to tym, że będzie to najlepszy kompromis ( laska od której kupiłem auto nie pamiętała, a plakietki nie było . Obecnie zbliża mi się wymiana oleju po +- 12/15tyś km ( niestety nie mam możliwości wymienić wcześniej z uwagi, że dopiero za tydzień będę w polsce, a czeka mnie jeszcze około 2,5tyś km do wymiany). Chciałbym zmienić olej na 5w-40 bo taki jest zalecany przez producenta, pytanie tylko czy nic się nie stanie?. Nie znam się na olejach w ogóle, nie chciałbym by po zmianie na 5w silnik zaczął brać olej ( bo dawać nie zacznie), jak myślicie czy przejście z 10w-40 na 5w-40 jest bezpieczne?. Odrazu czy ktoś mógłby polecić jakiś kompletny rozrząd z KZFR do 1.6 16V ?. Drugi problem to to, że w moim coupe strasznie grzechodzą zagłówki na nierównościach, nie wiem czy jest to sam zagłówek czy te dwa trzpienie wbijane w fotel od zagłówka, jeżdżę sam i nie mam jak tego sprawdzić, a bardzo ale to bardzo mnie to wkurza bo w londynie jest pełno nierówności. Na początku myślałem, że to zawieszenie się poddaje, ale nie to coś ewidentnie w środku, zdążyłem tylko namierzyć co wydaje te dźwieki tak +- stawiam właśnie na zagłówki w fotelach... Ktoś miał taki przypadek? może jakaś rada co podłożyć by nie wydawało dźwięków? Edytowane 8 Września 2018 przez czik3n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 8 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2018 Wyjmij je i wtedy zobacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi