mordii Opublikowano 16 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 witam pewnie poruszam stary temat jednak nie mogę sobie z nim poradzić ani znaleźć odpowiedzi. kamera cofania. wpadłem na genialny pomysł aby założyć do swojej meganki kamerę cofania. posiadam na pokładzie wbudowaną navi tom tom z ekranem A7 (foto poniżej) pomyślałem więc że wykorzystam go do wyświetlania obrazu. nie zgłębiając tematu kupiłem kamerkę rozciągnąłem przewód, podpiąłem zasilanie i zaczął się problem. myślałem ze podepnę się tylko przewodem do ekranu pod wtyczkę na bolce 10 / 22 / 3 i po kłopocie . okazało się inaczej. mając tak podpięte przewody i odpięty ekran przy wrzuconym wstecznym na przewodzie 3 (gdzie teoretycznie podaję napięcie z lampy cofania) mam napięcie - po podłączeniu ekranu napięcie znika jakby go nie było. pytanie czy w taki sposób jestem w stanie podpiąć kamerę (może na inne piny) bez dodatkowych modułów , nie zależy mi na liniach skrętnych tylko na wizji, czy dać sobie spokój i kupić oddzielny ekran. kamerka: https://allegro.pl/kamera-cofania-w-ramce-tablicy-rejestracyjnej-z-ir-i7481299410.html dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 17 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Bez modułu kamery tego nie ogarniesz raczej, byłi kilka tematów na ten temat np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba610 Opublikowano 28 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2019 (edytowane) czy udało CI się rozwiązać problem bez modułu? potrzebuję "+ " ze wstecznego do uruchomienia kamery (posiadam wideorejestrator navitel mr250). Edytowane 28 Października 2019 przez Barnaba610 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 4 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2019 Szukaj w instalacji idącej do lampy cofania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barnaba610 Opublikowano 11 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 W pierwszej kolejności wyjąłem lampę aby zobaczyć jaki przewód idzie do cofania- żółty. Na lewym słupku jest prawie żółty ale niestety to nie on. Trzeba się wpiąć w szary. Żółty od cofania przechodzi w szary:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 11 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 W renault kolory się zmieniają co złączkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi