Krzy71 Opublikowano 24 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2018 Witam. podczas porannych rozruchów na zimno pojawia mi się komunikat „skontroluj układ wtrysku paliwa „ oraz klucz serwisowy. Towarzyszy temu delikatne szarpanie obrotami ale silnik nie gaśnie . Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu alarmy gasną i auto jeździ bez problemu . Nie zdarza się to za każdym razem , czasem tylko trochę głośniej przez max 2 sekundy słychać dziwny dźwięk taki „terkot „ Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale problem pojawił się po około miesiącu od montażu lpg. Jeździłem też na samej benzynie ale to nic nie dało . Alarm jest chwilowy i nie zapisywał się w historii. Co może być przyczyną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ditron Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Znalazłeś rozwiązanie zagadki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Objawy jak przy padającym KZFR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renia08 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 A co ma do tego KZFR ? Bo wydaje mi się że nic. Mi taki komunikat wyskoczył jak padła pompa paliwa. Jak zakladales gaz i po założeniu się to dzieje to do gaziarza bym jechał z problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzy71 Opublikowano 24 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Witam. Okazało się że winne było KZFR . Po wymianie wszystko wróciło do normy , zero błędów i terkotania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi