Kralson Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Witam. Chciałbym zamontować sobie w Megane 3 kombi podwójny rejestrator jazdy. Potrzebuje przeciągnąć kabel od przedniej szyby do tylnej. Czy wie ktoś może jak zdemontowac podsufitke zeby nad nią puścić kabel? A może jakieś inne pomysły jak załatwić sprawę? Zdjecia i filmiki bardzo mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Z całą podsufitką jest bardzo dużo pracy. Poprowadź kabel jedną stroną tuż nad uszczelkami (pamietaj, że masz kurtyny powietrzne i żeby kabel im nie przeszkadzał) albo pod osłoną progów - to dość szybkie i łatwe zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kralson Opublikowano 27 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Jeszcze nie patrzyłem jak te kurtyny tam są. Jak przejść zeby im nie przeszkadzać? A jak proponujesz przejść kablem od przedniej szyby do progu i potem z progu do sufitu przy tylnej szybie tak żeby kable nie przeszkadzały i nie wisiały wszędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 Kabel z przodu pod podsufitkę od strony szyby, później w stronę słupka przedniej szyby, pod osłoną słupka w dół (np pod uszczelką) i dalej progiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kralson Opublikowano 27 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 dzięki za podpowiedź. Później popatrzę jak by to mogło wyjść Jakby ktoś miał jakieś inne pomysły to proszę pisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s27 Opublikowano 29 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Spróbuj środkiem, od lampki do lampki na środku auta, kawałek druta sztywnego i przeciągniesz. Podsufitkę wyjąć to max. 40min. Proponuję odchylić jedną stronę i po temacie, problem z odpięciem osłony mikrofonu i ponownym zatrzaśnięciem, suwaka pasa a pozostałość to pikuś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kralson Opublikowano 30 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 Dzięki za odp. Z drutem niezły pomysł jeśli jest w miarę luźno nad podsufitką i chyba tak będę próbował. No właśnie ja w ogóle nie mam zielonego pojęcia jak się zabrać do ewentualnego demontażu podsufitki, gdzie zatrzaski, jak te osłony zdejmować itd... Nie chciałbym nic uszkodzić. Z tego co już w internecie wyczytałem to nie jest z nią taka prosta sprawa. Sprawdziłem kolego czy da radę z tym drutem ale kiepsko... za dużo przeszkód na drodze i profil przy tylnej lampce... trzeba będzie chyba myslec nad przeciąganie gdzieś bokiem tak jak już ktoś proponował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiszoGT Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Hejka, ściągał już ktoś podsufitkę i mógłby pomóc gdzie zatrzaski itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi