Szortislaw Opublikowano 8 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2018 Witam, tydzień temu wymieniłem akumulator gdyż stary był od nowości (7 lat). Podczas wymiany komputer sie zresetował. Przed wymianą komputer pokazywal mi średnie spalanie 6.3 cykl mieszany (60% miasto i 40% poza). Po wymianie akumulatora spalanie wzrosło diametralnie, podczas ruszania ze świateł komputer po wrzuceniu 2 biegu i rozpędzenia auta do 30km pokazuje od 12 do 15 litrów, gdzie przed wymianą nigdy takich wartości nie widziałem. Przy jezdzie 100km i na 6 biegu komputer pokazuje normalnie od 4,5 do 5,5. Druga sprawa przed wymianą aku jak ruszałem i zmieniałem biegi tak jak pokazywał mi komputer to spalanie bardzo szybko spadało i sie normowało, teraz jest to powolny proces zaczynający sie tak jak pisalem wczesniej od dużych wartości 15 i bardzo wolno opada. Wiecie drodzy posiadacze Meganki co się stało po tej wymianie?! Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Nic się nie stało. Robiłem tę samą operację - tez mam wysokie spalanie. Przejedź ze 2 kkm i wtedy patrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szortislaw Opublikowano 9 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 No jeżdżę już tak ponad tydzień i wciąż jest tak samo, wysokie spalanie. A czytałem o "adaptacji", jestem laikiem w tych tematach, ma to jakiś wpływ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2018 Musisz wyjeździć kilometry by się ustabilizowało. Nie patrz na czas, bo może mało jeździsz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thebartz Opublikowano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Hej, co to znaczy żeby się ustabilizowało? Co się ma ustabilizować po wymianie aku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Po wymianie akumulatora robi się reset wartości. Na początku parametry średniego spalania są wysokie. Z ilością przejechanych kilometrów parametr ten maleje - stabilizuje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian2011 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 6 godzin temu, mrarek napisał: x Dokładnie miałem to samo, początkowo spalanie miałem 7-7,5 a teraz ok 6,5.Tak jakby komp się przyuczył i spalanie spadło. REGULAMIN - 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 To nie komp się przyucza, tylko im więcej się jeździ w trasie, gdzie prędkość jest stała, to i spalanie jest sporo niższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi