Lukrasi Opublikowano 17 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Witajcie. Mam pewien problem, pojawił mi się olej między skrzynia a silnikiem. Obstawiam uszkodzony uszczelniacz na wale od strony skrzyni. Czy ktoś wyciągał skrzynie w Megane 3 z silnikiem 1.9dci? Gdzieś doczytałem że trzeba sanki opuszczać, to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Cześć U mnie też trochę się poci w tym miejscu, ale nie trzyma też uszczelka miski olejowej, pokrywy zaworów i w okolicach odmy na łączeniu silnika z obudową bagnetu. Ponoć wymiana uszczelniacza (simmeringa) nie na wiele się zdaje bo zaraz jest to samo. Faktycznie trzeba opuszczać sanki mi wycenili robotę na około 1200 zł w dwór różnych warsztatach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukrasi Opublikowano 18 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 No to mnie nie pocieszyłeś. A to dlaczego na wiele nie pomaga wymiana uszczelniacza? Co jest przyczyną? Czy po prostu nie dopracowane jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
certino Opublikowano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Ja wymieniałem w scenic, tu napewno sanki w dół. Uszczelniacz poszedł oryginał, narazie przez 40 tys sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukrasi Opublikowano 27 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 To 40 tysięcy to już trochę jest oby jak najdłużej bo masa roboty przy tym. Pewnie jeszcze na koniec zbieżność trzeba zrobić. A uszczelniacz oryginał to jaki producent robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
certino Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Tak, geometrie trzeba. Uszczelniacz brałem w aso więc nadruki renault Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi