arturrop Opublikowano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 Hej, od jakiegoś czasu irytuje mnie dziwny odgłos dochodzący z silnika. Trudno go nawet opisać, więc i ciężko coś znaleźć na forum w temacie :( Dźwięk przypomina jakby ocierające się o siebie gumowe elementy. Słychać to najbardziej w okolicach rozrządu od góry silnika ale nie jestem pewien czy od strony prawego koła nie jest bardziej słyszalny. Objaw występuje tylko i wyłącznie gdy silnik się mocno nagrzeje. Na postoju praktycznie dopiero po załączeniu się wentylatorów. Lekkie dodanie gazu powoduje, że zanika. W załączniku fragment "utworu", może ktoś rozpozna 22748.mp3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markis80 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 (edytowane) Po mojemu KZFR do wymiany. Edytowane 27 Grudnia 2018 przez markis80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturrop Opublikowano 27 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 3 godziny temu, markis80 napisał: x Tak podejrzewałem, ale do tej pory nigdzie nie znalazłem informacji, żeby ktoś miał dodatkowo podobne efekty dźwiękowe przy uszkodzonym kole. Ja za to mam jeszcze inne typowe objawy jego niedomagania (sporadyczne zgrzytanie przy odpalaniu i delikatne mulenie na starcie). Szkoda tylko, że zwaliło się parę kilometrów po wymianie rozrządu :( Oczywiście nie chciało mi się go wymienić przy okazji. Czyli standardowo, chytry traci dwa razy.... Dzięki za ocenę. REGULAMIN - 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni.- mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 Jakiej firmy rozrząd wymieniłeś. A pasek wielorowkowy i jego napinacz, sprawdzałeś? Nie widziałem auta, więc nie odważę się zdalnie diagnozować, to tylko sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturrop Opublikowano 2 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2019 Rozrząd wstawiłem w całości firmy INA (chyba taki idzie do oryginałów ale ten był akurat zamiennikiem). Pasek wielorowkowy i napinacz wymieniłem jakieś 2 miesiące wcześniej, na oryginał i do tej pory nie sprawiał problemów. Nic to, KZFR i tak muszę wymienić, więc jeżeli i na te hałasy pomoże, to będzie dobra opcja Dam jeszcze znać co z tego wyszło. Dzięki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzion19 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Witam, wiesz może już co to za dźwięk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturrop Opublikowano 8 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2019 Hej, trochę czasu minęło i przypomniałem sobie o temacie. Po wymianie KZFR na nowe, problem zniknął. Meganka cyka jak zegarek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi