kede86 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2018 (edytowane) Witam, mam taki problem, iż lusterko od strony pasażera czasami się zacina i nie chce się do końca otworzyć. Składam je wtedy na przycisku, otwieram ponownie i rozkłada się do końca. Smaruje się tam coś? Może jakiegoś syfu naszło? Na 10 otwierań 2 razy się nie otworzy. Edytowane 28 Grudnia 2018 przez kede86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 Wypsikaj wszędzie gdzie dojdziesz WD40 i powinno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2018 A może coś Ci tam przymarzło? Był mróz? Ja w okresie zimowym dezaktywuję składanie lusterek przy zamykaniu auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Ostatnio cały czas odwilż. Spróbuje to przedmuchać kompresorem a potem psikne WD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 A nie zdarzyło Ci się ostatnio, że ktoś Ci ręcznie złożył lub rozłożył to lusterko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Nie było takiej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matejo1990 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2018 mam to samo, sporadycznie, najczęściej przy minusowych temperaturach .. raz zdjąłem lusterko, wziąłem do domu, żeby na zimnie tego nie robić, zdemontowałem prawie wszystko, wyczyściłem i przepsikałem WD40.. pomogło na trochę, ale widać że np. wolniej się otwiera niż lewe, zimą czasami dłużej się składa, ale ogólnie działa, myślę, że niestety problem leży w części nierozbieralnej czyli mechanizm składania, silniczek .. przywykłem już, że jak się nie rozłoży to klikam dwa razy na przycisk składania i otworzy się. Co zauważyłem, to moje składając się spowodowało pęknięcie plastiku przy drzwiach (element lusterka) pobawiłem się trochę, pokleiłem żeby było ładnie, pierwsze zamknięcie lusterka i trzask.. to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kede86 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłosiłem sprawę do ASO, mam gwarancję do maja. Mam nadzieję, że rozwiążą sprawę a nie zwalą na zimę bo już przez tel próbowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi