sebastianflorkow Opublikowano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Witam Od pewnego czasu przygotowuję się do zakupu Megane III w tym wariancie, ale z racji miejsca zamieszkania niewiele tych aut pojawia się w okolicy. Ostatnio pojawiło się takie ogłoszenie - https://www.otomoto.pl/oferta/renault-megane-ID6BALyR.html - jako kompletny laik prosiłbym o szybką ocenę auta zanim podjadę je obejrzeć. Jedna rzecz, która rzuciła mi się w oczy to oznaczenie silnika "Renault 2.0T" - w każdym innym egzemplarzu który widziałem zamiast tego było "Renault TCe 180" - to normalne? Załączam zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiszoGT Opublikowano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 (edytowane) Hejka, osobiście powiem Ci - że do roboty pewne będzie sprzęgło i dwu masa czyli na start 2 tyś. Opony pewnie stare bo nic nie napisał - więc jak będziesz miał 2.0T pasuję założyć jakieś na lato. Ogólnie 200k to może Ci trochę rzeczy wyjść, poza tym słaba opcja... za 20 byłby ok. Wg mnie różnią się osłonami, ja mam np TCE 180 a kumpel 2.0T tak jak tutaj, nie ma reguły... i przygotuj się na 10l spalania min. Edytowane 8 Stycznia 2019 przez LiszoGT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastianflorkow Opublikowano 8 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Jasne, rzeczy typowo eksploatacyjne które wymieniłeś biorę pod uwagę - cenę też raczej będę negocjować. Dzięki za szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiszoGT Opublikowano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 wymieniaj mu te rzeczy + rozrząd z kołem ok 1000 . Zacznij od 18 skończ na maks 20 500 /21, ale ogólnie jak silnik padnie to też tragedii nie ma około 3-5k z robotą wyjdzie za słupek z końcówką 870 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemasJestem Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 To te silniki wytrzymują około 200k km? Jak jest z żywotnością tej jednostki?Czy przewidujesz najczarniejszy scenariusz? Też jestem laikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi