rashyy Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Witam chcę się doradzić co do kupna nowych opon i felg a więc co radzicie bo z tego co wiem to standardowe stalowki w megane 3 to 15'' 5x114,3 Et 47 - opony 195/65 15" i teraz moje pytanie czy lepiej kupic opony na te felgi bo takie posiadam czy lepiej może przejśc na felgi 16" o rozmiarze 205/55 ? Oraz proszę o doradzenie jakie opony byście proponowali kupic do kwoty 250 za szt. MAX (CHODZI O OPONY WIELOSEZONOWE) ? Auto : MEGANE GRANDTOUR 3 (kombi) , Rocznik 2009 , silnik 1.9 CdTi REGULAMIN 5.1 Użytkownicy zobowiązani są do umieszczania swoich tematów w odpowiednich działach... - przeniosłem - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Wszystko zależy od tego co chcesz. Możesz zostać na 15'' jak też przejść na 16'' Fantazje ogranicza jedynie Twój budżet:) Wizualnie będzie odrobinę lepiej na 16'' ale i tak dopiero przy 17'' koło jakoś wygląda, ale im wyżej tym drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Swoją Megankę mam na felgach 17stkach i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego, aby były mniejsze. Tutaj znajdziesz kilka zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks79 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 16 godzin temu, rashyy napisał: jakie opony byście proponowali kupic do kwoty 250 za szt. MAX (CHODZI O OPONY WIELOSEZONOWE) ? Hej, Ja jeżdżę na całorocznych od wielu lat. Przerobiłem wszystkie modele Klebera i Vredestaina. Obecnie mam Hankook 4sH750. Właściwie to z każdych opon byłem zadowolony. Jednak obecne Hankooki są najlepsze z tego co miałem. Jedyna wada - w niektórych warunkach wydają odgłos jak wyjące łożyska i są dość twarde. Może to kwestia tego, że w rozmiarze 205/55/16 mają indeks XL. Klebery Quadraxer - bez zastrzeżeń, Vredestain quatrac - bardzo wygodne opony, ale szybko się zużywają i stosunkowe słabsze są w warunkach zimowych. W oponach całorocznych sprawdza się zasada - im drożej tym lepiej. Gdyby miał budżet to kupiłbym GoodYeara albo CrossClimate. Szukaj opona np. na olx. Często trafiają się nowe komplety w dobrych cenach. Ja kupiłem swoje hankooki po 200zł/szt., gdzie normalna cena w sklepach internetowych to 250zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rashyy Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 ok dzieki za info chyba sie przełoże na 16" i takie pytanie jeszcze jezeli chciałbym kupic aluminiowe felgi to rozstaw rozumiem ze ten sam 5x114,3 a jakie powinny miec ET ? tez takie samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Gdybyś był zainsteresowany to mam aluski 16 do sprzedania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi