Daww Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Witam wszystkich. Jestem na etapie przekładniki radia na niefabryczne dokładnie Sony zakupiłem interfejs do sterowania z kierownicy . Założyłem ostatnio ale nie działa. Dodam że postaram w Megan radio standard z nawigacją tomtom. Interfejs działa bo sprawdzałem. Radio się uruchamia tylko to sterowanie coś nie trybi. Podpiąłem orginalne radio ale bez kostek tych małych co są pod złączem ISO I co najlepsze dalej chodzi sterowanie radia na orgilalnym radyjku. Wie ktoś jak to podłączyć albo jakiś opis kostek . Wiem gdzie masa gdzie + gdzie są głośniki . Ale są trzy kable dodatkowe w tej kostce i nie wiem za co one odpowiadają. Podeślę zdjęcia tej kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekStr Opublikowano 18 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Do niefabrycznego radia musisz mieć adapter quadlock - ISO. W sumie potrzebne są Ci piny głośnikowe, 12v i masa. Do sterowania z kierownicy potrzebujesz specjalny adapter który podpinasz bezpośrednio do Joysticka i radia za pomocą złącza Jack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daww Opublikowano 20 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Będzie chodził wyświetlacz? Jest jakiś obejście na to albo podłączenie? Za co 9i 13 pin w kostce odpowiada. Te dwa górne piny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Nie liczył bym na działanie wyświetlacza - potrzebuje ramek CAN aby działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi