skrobi2 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam. Zastanawiam się czy amortyzatory tył z megane iii HB wejdą do megane ii Sedan, z wyglądu są takie same co o tym sądzicie ? Edytowane 4 Kwietnia 2019 przez skrobi2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Z katalogów wynika że nie, ale sprawdzę to jutro i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrobi2 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Super, dzięki wielkie Lionel2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Amortyzator od Megane III htb ma ok 1,5 cm mniejsze maksymalne otwarcie. Oznacza to w praktyce że krótszy jest jego skok co przełoży się na komfort w samochodzie. Gorszą sprawą są siły tłumienia gdzie dla MIII są dużo wyższe na kompresji. Tak więc można, ale trzeba się liczyć z utratą komfortu. O jakiej firmie mówimy tak z ciekawości? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrobi2 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Mowa o seryjnych amortyzatorach, miałem możliwość kupna za nieduże pieniądze ale skoro ma to się przełożyć na komfort to odpuszczę. A czy amorki ze scenic ii podejdą do sedana ? Wiem że do kombi na pewno ale jak to jest z sedanem czy nie będzie przez takowy zabieg za wysoki? Dodam że posiadam gaz więc tył jest obciążony. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Amortyzatory nie mają wpływu na wysokość samochodu. Za to odpowiedzialna jest sprężyna. Sprawdzę Ci w poniedziałek jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 te 15mm mniejszego otwarcia , to chyba do normalnej jazdy po asfalcie, to można pominąć . Jak by ktoś jeździł po wertepach albo dziurach, to może mieć znaczenie. ale dla zwykłej jazdy asfaltowej, to myślę, ze nigdy ten amor nie dojdzie do tego otwarcia. ale oczywiście nie wiem, gdzie to auto jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 6 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2019 (edytowane) Zgadza się, ale nie ma pewności że kiedyś nie zjedzie z utwardzonej drogi. Jeżeli chodzi o krótkiego Scenica II to amortyzatory będą pasowały. Co prawda korpus jest o jakieś 10mm wyższy, ale myślę że odbój zawieszenia wyłapie to prędzej niż dojdzie do kontaktu metal/metal. Siły tłumienia nieznacznie się różnią, ale nie powinieneś stracić na komforcie. Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez Lionel2000 aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi