Mil3k6 Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Co o tym myslicie jakie jest wsze zdanie dziki za opinie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=386197763 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 propozycja kusząca, tylko trzeba mieć pewność że nasz EGR rzeczywiście szwankuje. Na forum wyczytałem, że można wsadzić EGR do benzyny ekstrakcyjnej na kilka godzin - czy pomaga nie wiem, ale zawsze warto spróbować, bo pół litra takiej benzyny kosztuje 3 zł. Tez poczekam na opinie innych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinkston Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 No, no ciekawe a i trochę komentarzy pozytwnych ma. Napisałem na gg do kilku kupujących. Zobaczymy co napiszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Można zrobić to samemu :) Czyszczenie zaworu EGR w silniku dCi - < link > Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 kataryniarz - Czy mozesz mi powiedziś ile dało się wypchnąć tą okrągłą blaszkę w góre bo u mnie w 1,9 dci około 3 mim na grubość wkretak a jak było u Cniebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Jestem dopiero przed czyszczeniem - podałem tylko link do opisu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 2 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Mil3k6, i prawidłowo,więcej się nie da :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mil3k6 Opublikowano 2 Lipca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 No to chyba mój zaworek EGR Bedzie ok zobaczymy co mi komputer pokaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigniew1111 Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 witam może ktoś podesłac zdjątka jak wyglada ten egr i gdzie go szukać [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 zbigniew1111, masz tu na fotce zaznaczone mniej więcej gdzie jest EGR (czerwone kółko). Musisz zdjąć tą szarą osłonę i tam będą do odkręcenia 3 śrubki (kluczyk 10). Dochodzi do tego zaworu kostka elektryczna, a sam zawór wygląda jak rurka. Na forum są zdjęcia tego wynalazku. W żółtym prostokącie jest przepływomierz- taka czarna gruba rura i do niej też od góry dochodzi kostka elektryczna, znajdziesz bez problemu przy samej ścianie grodziowej. P.S. Na zdjęciu jest silnik dti ale w zaznaczonych miejscach są elementy o które pytasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbigniew1111 Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 jak wyjąc obudowe filtra powietrza bo cos ja trzyma z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Panowie, decyzja, proszę rozmawiać tylko w jednym temacie a nie robić stereo z echem... Na razie tylko upominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi