Krzychos Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Jeśli chodzi o dedykowane, niefabryczne wycieraczki do Renat i nie tylko to na podstawie własnych doświadczeń polecam produkt z załączonego linka http://allegro.pl/wycieraczki-przod-aero-oximo-renault-megane-iii-i3912823841.html Pracują skutecznie i przede wszystkim cicho - naturalnie przy kontakcie z szybą zapryskaną chemią stosowaną na utrzymanie dróg "podnoszą głos". Dlatego warto ten syf nieco rozpuścić płynem ze spryskiwacza nie zmuszając wycieraczek do mazania po szybie bo to coś zostawia jakąś taką mglistą powłokę, która przy podgrzanej szybie tym bardziej bieleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszchm Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Ja zakupiłem takie wycieraczki http://allegro.pl/teflonowe-wycieraczki-renault-megane-ii-06-08-i3829360894.html i również mogę polecić, pracują cicho i bardzo ładnie zbierają, a i cena bardzo przystępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Ja się przekonałem do aero, które podał kolega wyżej (Megane I). Jak do tej pory najlepszy stosunek jakość/cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 A ja akurat tych wycieraczek nie polecam. Jak się nimi "trzaśnie" o szybę żeby strącić z nich lód , to łamią się plastikowe końcówki tych wycieraczek. Dla mnie to są jednorazówki, albo wycieraczki na klimat tropików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 5 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 używa ktoś może hybrydowych Denso ;) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 6 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2014 Jakoś nie pasuje mi wygląd tzw nowoczesnych, jedolitych wycieraczek. Każdy ma inny gust, ale nowe są bardzo brzydkie. Może to zabawne, ale mam takie odczucia. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VTrT Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Witam, korzystając że temat taki dosyć ogólny chciałbym zapytać, jak się ogólnie sprawują wycieraczki bezprzegubowe założone w megance I hatchback na tył? tzn chodzi mi czy ramię wystarczająco mocno dociska żeby dobrze przylegały i fajnie wycierały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszG Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Podepnę się pod temat, ale trochę w innej sprawie- czy ktoś może zmieniał długości piór wycieraczek w scenicu II? Bo irytuje mnie ten pozostający na środku klin, z którego zawsze cieknie strumyczek wody i potem zostaje ślad. Zastanawiam się czy zmiana długości piór dałaby jakiś efekt w postaci eliminacji albo chociaż zmniejszenia tego zjawiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Klina nie wyeliminujesz, zmniejszenie nic nie da bo nadal będzie jego koncówka tyle że wyżej. Musiałbyś dobrać pióro dłuzsze o ok. 20-30 cm (podaję na oko) żeby zlikwidować ten kawałek, ale wtedy wycierasz sobie już dach, a moze i tylną szybę przy okazji ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 "Klin" dało by się zlikwidować, gdyby na ząbkach ośki napędu ramion wycieraczek , przestawić punkt pracy wycieraczek. Ale to chyba zadanie dla Putina, On umie wszystko. ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 21 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2014 (edytowane) W sumie racja, klin da się zlikwidować przestawiając prawą wycieraczkę wyżej, tyle że w pozycji spoczynkowej będzie gdzieś w 1/3 wysokości szyby i możliwe że docierałaby do lewego słupka. I może okazałoby się że wystarczy tylko prawa na całą szybę... A poważnie, przy takim układzie wycieraczek jak mamy w naszych samochodach będzie ciężko taki klin zlikwidować. Wynika to z tego że oś obrotu prawej wycieraczki jest przesunięta bardzo w lewo, niemal na wysokość osi kolumny kierownicy i z tego powodu długość wycieraczki staje się kuriozalna (jest sporo dłuższa od lewej) i docierając do pionu (a nawet nie zawsze tak się dzieje, w Sceniku I prawa wycieraczka nie docierała do pionowego ustawienia, w SII pióro jest już skierowane w stronę kierowcy, ale cała wycieraczka robi ruch ok. 90 stopni szczęśliwie że ma przegub bo wyciera wyżej w stronę prawego górnego narożnika) jest wyżej od zasięgu lewej. Edytowane 21 Sierpnia 2014 przez pizza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszG Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 A może dać większą wycieraczkę od strony kierowcy a krótszą od pasażera? Tylko czy są odpowiedniej długości i o właściwym mocowaniu?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Co myślicie o takich wycieraczkach do Megane 3 ? http://allegro.pl/renault-megane-iii-kombi-3-wycieraczki-przod-tyl-i4917304028.html czy może coś takiego? http://allegro.pl/wycieraczki-bosch-aerotwin-megane-iii-thalia-kpl-i4852156393.html muszę kupić na przód i tył i nie wiem na co się zdecydować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosclu Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Witajcie, to i ja sie podepnę pod temat. Przyszedł ten moment że i ja musze wymienic wycieraczki w swojej MeganeI ph2, znalazłem trzy interesujące mnie opcje na Alledrogo - moze któreś odradzacie a inne polecacie? A może zupełnie cos innego zaproponujecie?? http://allegro.pl/wycieraczki-hybrydowe-renault-megane-i-550-500mm-i5469879736.html http://allegro.pl/valeo-wycieraczki-c5551-550-510-renault-megane-i-i5470918091.html http://allegro.pl/wycieraczki-valeo-first-renault-megane-i-95-03-i5017268158.html W zasadzie zależy mi tylko na dobrym zbieraniu wody, hałas jest kwestią drugorzędną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Jeżeli masz w okolicy E.Leclerca, to poszukaj w nim wycieraczek Unitec. Ciężko o lepszą wycieraczkę za 10 zł, a lepiej często zmieniać, niż rysować szybę. Wystarczają mniej więcej na 6-8 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi