macieq Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 Witam mam pewien problem z wycieraczkami w moim meganie-wycierają kiepsko i w dodatku zamontowane są bardzo wysoko na szybie,co powoduje zwiększone opory powietrza.Pióra już wymieniłem na płaskie Boscha Aerotwin (kod A 604 S).Wpisujcie prosze,Wasze doświadczenia z wycierczkami w Megane 2.Pozdrawiam. [ Dodano: 2006-10-04, 16:02 ] aha-samochód nie jest mój,tylko mojego taty-to oczywiste:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 Odnosnie pior Boscha, to nie mam najlepszego zdania, to ze Bosch nie oznacza, ze sa dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 4 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 co do wycieraczek, cala rodzina uzywamy (po roznych przejsciach) wycieraczek Valeo, maja w sumie trzy modele. wszytskie sie oplaca a sa tansze od Bosch'a. nawet te super extra wypasione, plaskie Silencio X-TRM. do LII ojciec kupil komplet za <170PLN razem z przesylka na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Wiadomość z ostatniej chwili:wycieraczki po umyciu samochodu już działają lepiej,a nawet bardzo dobrze! Pewnie umyłeś samochód szamponem z woskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieq Opublikowano 7 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 cięcie cięcie. Mogłoby się tak wydawać' date='ale nie.Zawsze myje Karcherem i bardzo ostrym płynem(bez wosku).Nie wiem-może wysokie ciśnienie tak na nie zadziałało... Zapoznaj się z regulaminem lepper_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Ja mam boscha (model twin- coś tam) i w praktyce działają tak, że "pożal się bosche". Już kiedyś postanowiłem, że następnymi będą Valeo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieq Opublikowano 7 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 Wycieraczki Boscha "lubią",gdy się je przeciera szmatką bądź ręcznkiem papierowym od czasu do czasu-wynika to z moich osobistych doświadczeń z AeroTWIN-ami w Meganie2 i TWIN-ami w Scenicu...Warto spróbować...Aha-czyszczenie szyby też pomaga,ale uważajcie na wosk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 7 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2006 yyyy :] no chyba kazde wycieraczki lubia jak sa czyste... tzn jak nie ma na gumkach tony blota! ja swoje przecieram przynajmniej raz na tydzien mokra szmatka az przestanie sie brudzic. w karakowie wycieraczki zbieraja strasznie duzo pylu, kurzu i smogu, nawet jak nie pada! :] a co do wosku... moim zdaniem wodk na szybe to pomylka. tak jak szampony z woskiem. jedyny sluszny to twardy wosk do polerowania recznego. wprawdzie to pare godzin z zycia ale efekt i trwalosc nie ma sobie rownych :] ja w przyszly piatek mam rezerwacje czasu na woskowanie :] i samochodzik bedzie taki cacy btw... przymierzam sie do kupna Valeo X-TRM :) sadze ze bede zadowolony, moj ojciec w LII jest :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 A co te Valeo to jakies high end? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 A co te Valeo to jakies high end? Coś w tym stylu. A na pewno nowość. To są wycieraczki, które nie mają tego całego metalowgo szkieletu. Sama guma z uchwytem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
www.gom.pl Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 Kupiłem już drugi raz VALEO XTRM - różne już kupowałem ale te nie mają sobie równych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 8 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2006 @Krzychu Valeo X-TRM to te plaskie, bez setek wieszakow. jesli mozna polecic to ja kupowalem na allegro u "Grzegorz_xxx" do MII pasuja UM700 i UM601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieq Opublikowano 9 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Nie wiem,jak Wy,ale ja się zraziłem do Valeo.Miałem co prawda tylko te zwykłe,seryjne,ale jakoś zbyt szybko przestały być skuteczne,ponieważ gumka od pióra stała się porowata.Może to kwestia zbyt ostrej zimy?A wycieraczki Boscha polubiłem,bo dziadek ma takie w golfie 4 już od 2 lat i nadal nieźle mu zbierają,więc...Ja osobiście polecam płaskie Boscha AeroTWIN,tylko że są ciutke drogie,jak do Megana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 a czyscisz czasem gumki z kurzu i piasku? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieq Opublikowano 9 Października 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 tak jak napisałem-przecieram,ale nie raz na tydzień tylko raz na miesiąc,jak robisz to częściej to się niszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi