Meca Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Witam, czy odgłosy grzechotania z okolicy skrzyni na wolnych obrotach, luzie i puszczonym sprzęgle, plus czasami lekkie szarpanie sprzęgła przy ruszaniu kwalifikuje się do naprawy gwarancyjnej? Czy megane 4 to takie dziadostwo ze ten tym ma tak poprostu mieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 :( tak pracuje zużyta skrzynia z luzem na łożyskach wałka sprzeglowego. Nowa powinna być bezszelestna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meca Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 (edytowane) Zużyta skrzynia w nowym aucie? Tzn 20 tyś przebiegu, grzechota od początku. Bardzo szybko się zużyła. Zapytam ASO czy przysługuje mi nowa Nie zużyta , bo nową zużytą już mam, dodatkowo piszczy przy wciskaniu. Nesamowity szmelc. Edytowane 22 Maja 2019 przez Meca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smog Opublikowano 22 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Potwierdzam że to szmelc. Skrzynia w moim aucie oprócz klekotania na wolnych obrotach wyje , gwiżdże przy hamowaniu silnikiem na 2 i 3 biegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ari75 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2019 Ja mam podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ari75 Opublikowano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 (edytowane) Wczoraj usłyszałem w serwisie że TTTM i dobra gwarancje mam na 5 lat wiec jak coś to będą naprawiali. Ogólnie mam 4 samochody dwa z nich mają ponad 250 000 km a jeden w okolicach 70 000 i w żadnym nie ma takiego efektu. Edytowane 13 Czerwca 2019 przez ari75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackarcher Opublikowano 14 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Mam to samo! jadąc w korku z małą prędkością 10-20kmh po wciśnięciu sprzęgła słychać stukotanie przy puszczaniu sprzęgła to samo. Wczoraj byłem w aso i nic, mówią że nic nie słychać, że jest gwarancją i jak się nasili problem to przyjechać. Dramat To megane 90tys wydane A to już 4 problem w aucie A przebieg 28tys. Poniżej film Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Faktycznie nie wyglada to dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackarcher Opublikowano 14 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Co to może być? Jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Jeżeli chodzi o to stukanie stojąc w korku to też tak mam. A po wymianie całego sprzęgła tak mi się wydaje że nie ma już tego grzechotania w okolicy skrzyni biegów. Ale będę do obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackarcher Opublikowano 16 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Wymienili na gwarancji czy sam wymieniłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawlik2 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Na gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi