MaxVroom Opublikowano 23 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Dzień dobry. Mam problem, nie wiem co się dzieje. Czuję, że wymiana będzie konieczna, nie wiem tylko czy sam wyświetlacz, czy również radio. Nie działa nic. Czasami wskoczył na wyświetlacz pasek siły głosu. Proszę o podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 24 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 To jakiś chiński wynalazek. Może android się wysypał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxVroom Opublikowano 24 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Jeżeli chińskie wynalazki były montowane fabrycznie, to być może. Nie mam pojęcia co Renault montowało w autach. Co z tym androidem zrobić? Miałem kiedyś jakąś płytę, ale ją posiałem. Nie wiem właściwie co tam było. Chyba mapa. Druga sprawa. Jak wymontować radio, wiem. Nie wiem jak to zrobić z wyświetlaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 24 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 @MaxVroom Renault nie montowało Androida w MIII. Rozumiem, że sugerujesz, iż radio i wyświetlacz masz oryginalne? Bo kolega @Sarna1 sugeruje inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxVroom Opublikowano 24 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Na 100% oryginał. Nigdy tam nie grzebałem, mimo pewnych problemów. Od około 2 lat zanikał mi głos podczas słuchania mp3 (usb) oraz głos z nawigacji. Płyty cd i radio zawsze działało bez zarzutu. Dzwoniłem przed chwilą do znajomego mechanika. Poradził mi, abym udał się do serwisu Renault. Sprawdzą, powiedzą.....Może to dobre wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 24 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 @MaxVroom to nie jest fabryczne radio, które było w MIII. Po pierwsze seryjne radia nie miały Androida, po drugie oryginalne radio ma inny daszek. Serwis Renault nic Ci tu nie pomoże. Znajdź kogoś w swoim mieście kto ogarnia takie tematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxVroom Opublikowano 24 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 No jak nie jest fabryczne? Wrzucam zdjęcie ogarniające całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 24 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Fabryczna jest taka: A Ty masz zamontowany u siebie taki oto chiński wynalazek: Teraz widzisz różnicę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxVroom Opublikowano 24 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Widzę różnicę. Faktycznie, zostałem oszukany, w perfidny sposób. Ta moja jest jednak inna. Znalazłem identyczną w necie. Jednak 700 euro, za chiński wynalazek to dosyć sporo. Co z tym zrobić w takim razie? Tu jest to, co posiadam: https://www.navaudio.nl/merkgebonden-autoradio-s-/renault/megane/renault-megane-3-autoradio-navigatie-full-europa-incl-hd-scherm-4803?gclid=Cj0KCQjwrJ7nBRD5ARIsAATMxst2Jx1OkM6IIyvrL-6LS25NPVC2B8mnQj9xdkX3iiO3KYYmhfpBvjoaAqOtEALw_wcB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 24 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Przez ponad 2 lata żyłeś w nieświadomości? Link, który wkleiłeś jest od firmy-pośrednika. U MyFriend'ów pewnie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 24 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 Wyglada ze padł układ sterujący wyświetlaczem albo sam wyświetlacz padł. Podjedz do ogarniętego elektronika samochodowego. Sprawdzi czy jest sens w tym grzebać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi