tomaszek25 Opublikowano 5 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2008 Witam, Niedawno kupiłem megankę i podczas jazdy chcąc zablokować drzwi przed dzieckiem, włączył mi się komunikat - sprawdź blokadę tylnych drzwi. Poza tym nie działa blokada na tych drzwiach i po zamknięciu centralnego zamka bez problemu je się otwiera. O co tu chodzi i czy muszę udać się na skasowanie błędu do ASO. Szukałem po forum podobnego problemu i nie znalazłem. Proszę o poradę . Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisp Opublikowano 13 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2008 Co to znaczy "po zamknięciu centralnego zamka bez problemu je się otwiera" - i prawidłowo. Chcąc zablokować "przed dzieckiem" nie robi się tego w czasie jazdy - trzeba przełączyć dzwigienkę na tyle drzwi przy zamku a wtedy nawet przy otwartym centralnym drzwi można otworzyć tylko z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomashek Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Co to znaczy... Nie wiem jak w Megane I, ale w II jest przycisk na drzwiach kierowcy do blokowania tylnych drzwi i szyb (można to robić nawet w czasie jazdy). Ale jeśli nie działa, to można to tymczasowo zrobić, włączając blokadę ręcznie na boku tylnych drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi