amboden Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Czy ktoś może mi poradzić jakie ubezpieczenie najlepiej wybrać? I od czego zależy wysokość ubezpieczenia jak samochód ma przykładowo 5 lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Wysokość ubezpieczenia zależy od wartości auta Ale również od pojemności silnika czy tego jaki ma powiedzmy rating dane auto. Czy często jest kradziony dany model czy często uczestniczy w wypadkach. A do tego dochodzą Twoje zniżki i Twój wiek. Wejdź sobie na porównywarke ubezpieczeń i wszystko co tam wpisujesz na wpływ na cenę a i tak cena nie jest jedynym kryterium którym musisz się kierować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 23 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Wartość auta do AC można podnieść powyżej średnich z baz danych i zażyczyć sobie stałą jego wartość w ciągu roku rozliczeniowego ubezpieczenia. Z obydwu tych opcji polecam skorzystać. Do tego wariant serwisowy (ASO) i części bez amortyzacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanmil Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Cześć, dołączam się do tematu. Pierwsze ubezpieczenie miałem w pakiecie od dealera, wynosiło 2300zl. Dzisiaj byłem w PZU i za AC OC wyliczyli mi że wszystkimi max zniżkami aż 2700zl. W cuk AC i OC nnw w Axa kosztorys bez amortyzacji 1200zl z bezpośrednią likwidacja szkody (nie wiem co to). Axa warsztat 1400zl, Axa serwis ASO 1750zl, wszystkie one mają bezpośrednią likwidację szkody.proama all risk ASO ze stałą suma ubezpieczenia 1900zl. Wiener kosztorys 1830zl a z ochroną ac i OC 2120zl. Czy ktoś się zna żeby podpowiedzieć co wziąć? Dziwi mnie, że od dealera za ubezpieczenie płaciłem 2300 w PZU a teraz chcą za to samo 2700... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 No niestety, tak jest, nie ma się co dziwić. Przy zakupie nowego auta zawsze jest taniej, bo pakiet, bo promocja, bo odliczą zniżki specjalne. Potem im auto starsze, do pewnego go momentu, będziesz płacił więcej. Sprawdź też, tam gdzie kupiłeś auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanmil Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Właśnie się dziwię bo moje 2 letnie auto wycenili około 50tys i ubezpieczenie z PZU chcą 2700zl a za nowego Tucsona za 100k ubezpieczenie miałem za 3tys. Kpina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Tylko za rok za tego tuscona zapłacisz z 3500, jak nie z 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Ja za meg miałem 900 w pakiecie. Po roku 2500 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanmil Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Juz nie mam tego Tucsona i się cieszę :). Urodziło minusie dziecko i w niego bym się nie zapakował. Coupe jest idealne żeby zapakować wózek i walizki. Megane jest większe i połowę tańsze. 50k zostało w kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 IV w coupé chyba nie było ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fanmil Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Przed chwilą, Sarna1 napisał: IV w coupé chyba nie było ;) A jak się nazywa? Grand coupe? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi