matikk Opublikowano 24 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Witam, Czy ktoś już próbował wymienić fabryczną navi TomTom Carminat na radio z Androidem? Wiem, że większość tych na Ali jest do wersji bez fabrycznej nawigacji. Ale znalazłem ofertę gdzie jest pod wersję z navi. Pisałem z chińczykiem i pisze że jest Plug&Play. Link: https://pl.aliexpress.com/item/33046870601.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neros94 Opublikowano 25 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Dokładnie albo do wersji BOSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 25 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Z tego co się orientuje to do tej pory wszyscy montowali radia z Androidem w miejsce fabrycznego radia bez navi. Raczej nikt Wam tutaj w tej kwestii nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 26 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 Będzie trochę kombinacji z modułem BIC który jest za deską , bo w to miejsce podpina się interfejs CAN , ogólnie da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matikk Opublikowano 26 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 Gdzie dokładnie jest zlokalizowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 26 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 Za licznikiem pod deską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromol79 Opublikowano 9 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2020 Udało się podłączyć? Mam wersję z fabryczną navi i rozważam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rsxx Opublikowano 15 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2020 Ja wstawiłem nawigację / tableta z Androidem, podłączyłem do radia w samochodzie. Miałem wersję bez Tom Toma Na tablecie mam GoogleMaps, appkę radio internetowe - stacje z całego świata, i YouTuba Vanced - bez reklam i może pracować w tle. Internet udostępniam z telefonu. Całość kosztów wyszła ok 600zł. Kupiłem "daszek" z rozbitka za 70zł. w firmie robiącej reklamy za 50 zł wycieli mi z czarnego plastiku z fakturą ramkę. Nawi się usypia jak wyłączę silnik, po zapłonie startuje w 5 sekund. I dodatkowo kamera cofania jak będą zainteresowani, to zrobię temat. https://youtu.be/WKauMSyFif4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chivolta Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Cześć. Mam ten sam dylemat. Dużo jest do przerobienia? Chcę kupić tą nawigacje: https://a.aliexpress.com/_mOMmVGX Mam renault megane 3 coupe z fabryczną nawigacją + jest ten panel koło skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 (edytowane) Największy problem jest z modułem BIC który jest pod deską ( demontaż deski ) tam wpinam moduł CAN z radia - i przewód będzie za krótki Będą świeciły poduszki bo gdzie indziej są wpinane kontrolki pasów aniżeli w w wersji bez nawigacji Edytowane 29 Sierpnia 2020 przez cinas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
accee Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 (edytowane) Kolego Cinas powiedz proszę w które miejsce wpiąć wtedy kable od Pasów by poduszki nie świeciły... Albo jak przerobić podłączenie CAN do BIC by wyeliminować błąd poduszek... I jeszcze jedno pytanie. Rozumiem że przy w/w błędzie - poduszki nie będą działać w razie wypadku? Edytowane 15 Września 2020 przez accee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 @accee w wersji bez nawigacji kontrolki idą do wyświetlacza a jak jest nawi to idą na osobną wtyczkę 8 pin Tak należy przerobić 3 - 20 4 - 21 5 - 12 6 - 3 7 - 19 8 - 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
accee Opublikowano 15 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2020 (edytowane) Cinas, rozumie że do wtyczki wypiętej z BIC , która będzie szła do konwertera CAN dopiąć piny z 8 pionowej wtyczki z Ekranu nawigacji TomTom zgodnie z Twoją rozpiska. Proszę o potwierdzenie. Z góry dzięki. Edytowane 15 Września 2020 przez accee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 16 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Dokładnie i masz wtedy wszystkie sygnały w jednej wtyczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
accee Opublikowano 20 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2020 (edytowane) Cinas... Szacunek za wielką pomoc. Radio zamontowałem. Gra pięknie - w porównaniu z fabryka. Jak mówiliśmy powstał błąd poduszki pasażera. Bo 8 pinowa wtyczka została luźna. Bez demontażu całej deski rozdzielczej nie ma możliwości zmostkowania dwóch wtyczką (24pin od BIC i 8 pin od wyświetlacza). Wpadłem na pomysł i mam pytanie. Czy jak wyjmę mały biały wyświetlacz od pasów ze starego monitora TomTom i podłącze do niego wtyczkę 8 pin, a całość schowam pod nowym radiem to czy błąd ustąpi? Jak by się udało to błąd by został rozwiązany w prosty sposób. Dodatkowe pytanie. Demontując nawigacje TomTom w oryginalnej wiązce są dwa przewody z kostką 24pinową (do ekranu TomTom i do BIC). W nowej wiązce jest tylko jedno podłączenie 24pinowe. I pytanie jest gdzie podłączyć ta kostkę. Czy do wtyczki z ekranu? Czy do wtyczki zamiast BIC? Bo zawsze jednak wtyczką zostanie luźna. Cinas jak myślisz? Edytowane 20 Września 2020 przez accee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi