CrookedCop Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Witam, jestem bardzo szczęśliwym posiadaczem fabrycznej GT jednak... Jest o wiele za twardo i za nisko, GT rzecz jasna miało podobno twardsze amorki i sprężyny ale nie wydaje mi się żeby aż tak. Auto według mnie prawie jest na glebie i codzienna jazda po polskich drogach oraz zadzieranie podwoziem o studzienki i progi jest nie dla mnie. Pytania: czy ktoś założył w tym aucie sprężyny jeszcze niższe niż fabryczne GT ? czy da się podnieść lekko auto i komfort zostawiając fabryczne felgi 18 ? gdzieś wyczytałem na forum że fabrycznie GT jest obniżone o 12mm, wszystkie sprężyny obniżają o ok 30mm, znajdę gdzieś takie co obniżą tylko 10-15 mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Po pierwsze sprawdź czy faktycznie są fabryczne, na oko wydaje się chyba niżej. Możesz wymienić na te z wersji GT line, jest lepiej, a nadal świetnie się prowadzi. U mnie też jest -12mm i w niczym to nie przeszkadza, wcale nie jest za nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrookedCop Opublikowano 27 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Też mam wrażenie że jest niżej niż powinno, mógłbyś podzielić się jakimś linkiem gdzie tych sprężyn szukać ? W środę leci na wymianę klocków to poproszę żeby sprawdzili co tam siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Szukaj po numerach, takie mam fabrycznie z przodu. Ale może najpierw sprawdź czy faktycznie będzie Ci odpowiadać, szkoda w ciemno inwestować, może gdzieś w okolicy stoi taka wersja na sprzedaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 To na 99% nie jest oryginalne zawieszenie. Miałem GT 160KM, teraz mam gt220 i na pewno jest wyżej niż u Ciebie. Ktoś tu na forum wrzucał Megane na sprężynach eibach -30mm i też nie wydawało się stać tak nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi