mrarek Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, KLIMA28 napisał: Czyli Uważasz że po zatankowaniu ropy do pełna w tym przypadku jest szansa że nic strasznego się nie stanie? No nie mogę... NIE MA ropy na stacjach! Ropa jest w rafinerii. Na stacjach jest olej napędowy! Wiem, że to obiegowy slang w soboty z przed remizy strażackiej, ale obiegowo również mówi się, że diesel musi kopcić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Dzięki pbet, teraz w końcu cos zaczyna się psuć a mianowicie mocno głośny zrobił się wentylator chłodnicy i tak patrzę, że to nie są tanie rzeczy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Ten olej 2T niech dolewa co 2/3 pełne baki, pomoże to wtryskom ;) . Co do benzyny niech trochę wyjeździ tego co jest i ropy na full jak radzą wyżej. Nie ma strachu kilka lat temu jak ropa potrafiła w filtrze przymarznąć dolewaliśmy do busów benzyny żeby nie zamarzło. Odpowiednie proporcje benzyna+ropa i silnik dostawał kopa jakby 5 gar doszedł . Oczywiście wszystko w granicach rozsądku jak mówię odpowiednie proporcję, i nic silnikowi się nie stanie. Obecnie sprzedaliśmy jednego z tych busów z przebiegiem 800tyś, jedynie z regenerowanym turbo, nigdy żadnej awarii przez benzynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luktal Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Jedno jasno i wyraźnie - nie ma co czekać jak będzie 1/2 zbiornika, tylko dotankowywać dużo częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogor Opublikowano 31 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2019 Też ostatnio przez przypadek dolalem 6l benzyny. Przejechałem około 3000 tys i nic, nawet mam wrażenie że lepiej się zbiera. Tylko przez ten czas dolewalem cały czas ropy, kreska opadła i od razu na stacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi