Lukrasi Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Witam. Panowie za sobą mam już ładnych kilka rodzajów rozrządów. Rok temu przesiadłem się na Renault Megane 3. Mam silnik 1.9dci. Proszę o poradę jak to jest z napinaniem paska. Jak my wszyscy wiemy nie każdy ma przyrząd do pomiaru częstotliwości drgania paska który kosztuje tak naprawdę któryś z kolei tysiąc. Jaki jest sposób na prawidłowe napięcie paska rozrządu w tym silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Tutaj jest łatwiej. Na napinaczu jest zaznaczony punkt napięcia paska. Po założeniu paska kilka obrotów wałem i korekta napięcia napinacze do znacznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukrasi Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Dzięki za cenna informacje. Coś mi hałasowało jakby rolka. Zdjalem pasek wielorowkowy i nadal hałasuje. Dokładnie tak jakby rolka się rozpadła. Więc niestety pozostaje raczej rozrząd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi