lukas605 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Witam, jestem po serwisie klimatyzacji, fachowiec poinformował mnie że w chłodnicy klimatyzacji praktycznie nie ma lamel i prędzej czy później może pojawić się nieszczelność. Czeka mnie więc wymiana tej chłodnicy, koszt z robocizną to około 650-700 zł. Chłodnica, zamiennik niby dobrej jakości, ale nie podał producenta. Macie jakieś doświadczenia odnośnie wymiany chłodnicy i kosztów z tym związanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszardo Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) tak, montaż i demontaż samemu, więc tutaj nie pomogę, chłodnica zależy od typu, do mojego samochodu około 350zł valeo, sprawdzanie szczelności układu też samemu, no i nabicie klimy z czynnikiem 500g - 180zł, nie tak dawno bo ze 3-4 miesiące temu, w Twoim wypadku czynnik uda się odzyskać, no ale zwykle za samo podpięcie maszyny już trzeba zapłacić Edytowane 31 Sierpnia 2019 przez Ryszardo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas605 Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2019 Możesz podesłać jakiś namiar na tą chłodnice, może podjedzie. Skomplikowany jest demontaż tej chłodnicy? Może faktycznie dam tylko ściągnąć czynnik, a sam wymienię chłodnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi