LTar Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 to zastanów się nad Mokką, masz 4 cylindrowy silnik o mocy 140 km. To wystarcza, jakość wykończenia dużo lepsza i lepsze właściwości jezdne. Można nawet trafić 4x4 ale to już Cię chyba nie interesuje. Również możesz kupić z LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 16 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Mokki wcale nie biorę pod uwagę. Wizualnie mi się nie podoba, nie ma w niej nic co by mnie przyciągało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 rozumiem, wydaje mi się, że szkoda płacić za captura bo to clio minimalnie podniesione, a to podniesienie tylko przeszkadza. Ale o gustach się nie dyskutuje. Mój kolega ma captura 0.9 tce już 3 lata i działa bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 16 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Dlatego po głębszej analizie skłaniam się ku Peugeotowi 2008. Captur to poprawne auto, ale chyba właśnie w tym tkwi największy problem, że jest tylko poprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LTar Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 (edytowane) ani to ani to. Poważnie, rok, dwa i szybko się wyleczysz z takich aut. Modne, drogie i nie warte swojej ceny. Edytowane 16 Września 2019 przez LTar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 @Silverek Mam ten silnik w Clio z fabrycznym gazem BRC. Auto bardzo poprawne, chociaż od 140 w górę jeśli potrzebujemy wyprzedzić łapie mocno zadyszkę ( moje m3 1.6 przy tych prędkościach również w gazie nie) ogólnie silniczek w porządku, na benzynie nie słychać by chodził jak cinquecento ( ma 3 gary) ale już na gazie z lekka popierduje. Zero problemów póki co auto zrobiło w 5 miesięcy 7 tyś i zero problemów poza koniecznością pamięci by wyłączać start&stop co by turbo za szybko nie umarło. Skrzynia długa, porównywalna do mojej 5biegowej z nadbiegiem w m3 1.6. W przedziale 40-80 clio jest DUŻO żwawsze od mojej meganki, powyżej setki role się odwracają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 16 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 @czik3n Ja praktycznie nie jeżdżę autostradami i drogami szybkiego ruchu więc prędkości od 140 w górę zdarzają się u mnie bardzo rzadko. Ogólnie na chwilę obecną powoli przymierzam się do zmiany samochodu, mam ogólnie kaprys na małego crossovera, ale nie wykluczam że jeśli by się pojawiło coś ciekawego w innym segmencie to może bym się skusił. Budżet jakim będę dysponował to 35-40 tyś. Macie jeszcze pomysł co ewentualnie można brać pod uwagę? Z M3 jestem ogólnie bardzo zadowolony, ale mam ją już ponad rok a jak na mnie to naprawdę dłuuugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Co do samego silnika 0.9tce powiem Ci, że nie mam zastrzeżeń fakt czuć różnicę, ale nie jeżdżąc w mieście ( oczywiście na niekorzyść 0.9tce). Silnik cichutki na gazie chodzi jak złoto, pali w trasie krajówkami około 6l gazu , a da się zejść niżej... ten gwizdek w postaci turbo robi robotę, do miasta bardzo fajny silnik. Nie wiem czy będzie cierpiał na UPG nie obchodzi mnie to, auto odebrane końcem marca max 4 latka i idzie dalej więc pewnie nie doczekam takich problemów. Więcej powiedziałbym Ci na temat różnic między samym clio a megane niż jeśli chodzi o silnik, 6 biegu w nim nie brakuje bardzo elastyczny silnik, i dobrze dobrane przełożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 W rodzinie mam captura ale 1.2 tce po lifcie w wersji intens. Super wóz. Fajne osiągi, moim zdaniem ciszej niż w meg 3, na 17” fajnie się jeździ-stabilny i sprężyste zawieszenie. Co najważniejsze, samochód jest wygodny dla osoby która nim jeździ a ma problem z kręgosłupem. Po prostu bardzo wygodnie się wsiada i wysiada. Dodatkowo światła led robią mega robotę. W pewnym wieku doceniasz to że w nocy wszystko bez problemu zauważysz. Dla mnie to najfajniejszy z małych crossow. Jak chcesz poczekać z zakupem do premiery captura 2 to daj znać. Ten będzie na sprzedaż bo zamawiamy nowy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 17 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 @Sarna1 dzięki za propozycję jednak to chyba zbyt odległy termin. Chciałbym zmienić auto jeszcze w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi