Dandiego82 Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Witam mam pytanie, żona ma Megi II i w środku przy szybie cały czas słychać jakby pracował ciągle jakiś silniczek, dodam że nawiewy wyłączone ten na różne sposoby ustawiałem i ciągle słychać. Czy to urok tych ,, samochodów" ? Pomimo że jest climatronik to nie powinno tak być nonstop, z góry dziękuję za odpowiedźi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 48 minut temu, Dandiego82 napisał: x Pracuje wentylator od czujników climatronika. - nad lusterkiem. Domaga się wyczyszczenia i przesmarowania. Masz rację mało marek ma tak skuteczne rozwiązanie tym bardziej posiadających sprawny czujnik wilgotności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandiego82 Opublikowano 20 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Tylko to jest słyszalne pomiędzy deską, a szybą i nie jest to dźwięk wentylatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 5 minut temu, Dandiego82 napisał: x Tam jest wentylator nagrzewnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandiego82 Opublikowano 20 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Jak do niego się dostać ? Jutro postaram się nagrać ten dźwięk i wrzucę link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 1 minutę temu, Dandiego82 napisał: x W zwykłej megane musisz rozebrać tak jak do wymiany filtra kabinowego - tam go zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandiego82 Opublikowano 21 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 (edytowane) Przepraszam za zamieszanie, dzisiaj dobrałem się do samochodu żony i ewidentnie jest to słyszalne u góry przy lusterku wstecznym. Znana Wam przypadłość ? Do czego jest ten silniczek ? Musi on być podłączony ? 20 godzin temu, jabrze napisał: Pracuje wentylator od czujników climatronika. - nad lusterkiem. Domaga się wyczyszczenia i przesmarowania. Masz rację mało marek ma tak skuteczne rozwiązanie tym bardziej posiadających sprawny czujnik wilgotności. Ok tylko powiedz mi jak go przesmarowac skoro pomimo odkręcenia od obudowy jest nierozbieralne? Wd40 mu strzelić, silikon w sprayu??? Edytowane 21 Września 2019 przez Dandiego82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 Jest rozbieralne do silnika - oliwka na panewkę od strony turbiny. Turbinka służy do wymuszania obiegu powietrza na czujniki zawarte w tym zespole, służące sterowania pracy climatronika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dandiego82 Opublikowano 21 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 13 minut temu, jabrze napisał: Jest rozbieralne do silnika - oliwka na panewkę od strony turbiny. Tylko ten plastikowy wiatraczek jest zabudowany, a przecież smarować wypada wirnik który nim obraca. Zostawiam dla potomnych informacje, że jak kolega napisał da się rozebrać i przesmarować lecz ja użyję smaru wysoko temperaturowego, bo oliwa ścieknie raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi