kamixae Opublikowano 10 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Witam, przymierzam się do wymiany fabrycznej navi TOMTOM Live w mojej Megane 3 2012r lift. Wybór padł albo na navi z Androidem albo R-link. I teraz mam pytanie. Wtyczki z TOMTOMA Live się bardzo podobne to tego z R-linka. Myślicie że wymiana joya i pilota przy kierownicy wystarczy? bo wiązki są chyba te same. Załączam zdjęcia. Moje radio: Przykładowe radio R-LINK z olx: Mój ekran od TOMTOM Live i jego wtyczki: Przykładowy ekran R-link z olx: Jedynie wejścia od anten inne. Dało by rade uruchomić i czy będzie pasować? Czy raczej celować na navi androidem ? Tylko że chyba te nawigacje z androidem pasują tylko do meganek co mają tą starszą wtyczke tzn. do 2008-2012 . Prosze o szybkie odpowiedzi bo jestem w kropce ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 11 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Dlaczego R-Link? Jak dla mnie zmiana na gorsze - spore opóźnienie w aktualizacji map, aktualizacja 2-3x droższa niż w TT (chyba się nic nie zmieniło?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwansterp Opublikowano 11 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Wg mnie R-link ma wiecej możliwości, wiekszy ekran, lepsza grafika. Instalacja niestety nie jest P&P z TT Live. Trzeba wymieniać dużo elementów instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamixae Opublikowano 11 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 A co myślicie o nawigacji Android ? Wejdzie czy trzeba będzie kostki zmieniać ? I jak zwykle, cisza. Nikt nic nie wie na tym forum. jakich elementów instalacji ? jakie moduły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Do R-Linka potrzebujesz jeszcze czytnika i kabli USB Instalacja powinna pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamixae Opublikowano 18 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Czyli Dnia 16.10.2019 o 20:38, cinas napisał: Do R-Linka potrzebujesz jeszcze czytnika i kabli USB Instalacja powinna pasować Czyli trzeba kupić ekran, radio, joya, czytniki USB, pilot i nie trzeba będzie aktywować clipem ? A jak z połączeniem do licznika ,wiązka już będzie ?czy trzeba kupić? Mam na myśli o "Eco driver" - połączenie navi z samochodem i czujniki parkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 Za komunikację nawi auto jest odpowiedzialny moduł BIC - jest w TT kwestia czy będzie odpowiedni soft w nim który przekaże info do nawi Nawi / audio jest osobnym tematem w megance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukrasi Opublikowano 11 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Dnia 11.10.2019 o 11:32, kamixae napisał: A co myślicie o nawigacji Android ? Wejdzie czy trzeba będzie kostki zmieniać ? I jak zwykle, cisza. Nikt nic nie wie na tym forum. jakich elementów instalacji ? jakie moduły ? Witam. A na jakiego androida myślałeś zmienić ? Powiem szczerze że ja się borykam z problemem bluetooth gdzie pisałem o tym w temacie "Wymiana radia". Teraz myślę już o androidzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi