Lawek Opublikowano 5 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Witam jeszcze mysle na tym i nie wiem który wybrac https://allegro.pl/oferta/kinderkraft-fotelik-samochodowy-myway-0-36kg-rwf-8609374943?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 To jest 0-36kg. Szukaj już od 9 kg, będzie wygodniejszy dla dziecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawek Opublikowano 5 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Ale ten lionelo tez jest od 0-36 kg A to sie nie wiąże tylko kwestia tych wkładek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 (edytowane) Technicznie te wkładki to są dla noworodka, który i tak powinien jechać w nosidełku ( nie wyobrażam sobie w czymś takim wieść dziesko 3 miesiące), Foteliki teraz nie są kosmicznie drogie więc można zainwestować w 2 albo 3, ja teraz kupiłem ostatni 15-36, wcześniej miałem 9-18 który i tak sprzedałem bez problemu za pól ceny. Co do fotelików 9-36 to też tak średnio bo nie chce mi się wierzyć że do tego fotelika wejdzie wyrośnięte dziecko 30kg. Nawet długość siedziska będzie mała i to fotelik będzie niewygodny, mój 15-36 jest sporo większy od tego 9-18. więc nie wiem jak wy chcecie przez jakieś 10lat dziecko w jednym wozić. Ja mam Britaxy i młody nie narzeka potrafił w nim 7 godzin spać w trakcie trasy nad morze. Edytowane 5 Listopada 2019 przez tomqu86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 @tomqu86 a kto powiedział, że w jednym? Ja już użytkuję drugi fotelik, a w przyszłym roku będę się rozglądał za kolejnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 No kolega podlinkowal fotelik 0-36 ,zakładam że ktoś taki kupuje żeby potem nie zmieniać (ale mogę się mylić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawek Opublikowano 5 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 Dlatego wlasnie sie pytam jaki kupic to moje pierwsze dziecko wiec nie wiem jaki kupic, corka ma 11 miesiecy waży ponad 10 kg li teraz szukam fotelika do megany III hb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawciu-o Opublikowano 5 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2019 W takim razie ja polecę od siebie Axkid Minikid 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Dnia 5.11.2019 o 13:00, Lawek napisał: Dlatego wlasnie sie pytam jaki kupic to moje pierwsze dziecko wiec nie wiem jaki kupic, corka ma 11 miesiecy waży ponad 10 kg li teraz szukam fotelika do megany III hb Oczywiście fotelik 9-18 kg. Ja używam romera. Oprócz haków isofix ma stopę stabilizującą., regulację pochylenia, dobrej jakości tapicerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 6 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Dokładnie. Na początku trochę zamieszałeś z tym 36kg. Kup fotelik 2 kategorii. Będzie najwygodniejszy. Później kup 3ej z możliwością odłączenia oparcia i będziesz miał sprawę załatwioną do 10 roku ;) albo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luktal Opublikowano 7 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 @Lawek nie tak się kupuje fotelik. To tak jak z koszulą do garnituru, nie kupujesz "kołnierzyk 42, slim fit, przedłużana" bo u kolegi jest ok. Tylko jedziesz do sklepu i mierzysz. Wiem, że każdy z nas jest nieśmiertelny (ja też ;) ) ale fotelik się kupuje tak by spełnił swoją funkcję raz w swoim żywocie - czyli w razie wypadku (wtedy ma się sprawdzić w 100% a potem pójść na śmietnik), by to zrobić musi być dobrze dopasowany. Jeśli możesz pozwolić sobie na taki wydatek polecam kupować foteliki nie uniwersalne wagowo, ale podzielone na 3 grupy. Przed tobą ta druga czyli 9-16. Potem masz 15-36 - taki ostatnio kupowałem. Jeśli jesteś z Warszawy polecam umówić się na mierzenie w fotelik.info - mają spory wybór, mierzyć można za darmo (tak myślę bo tekst "w tym tygodniu mamy promocje i mierzenie jest za darmo , a w przyszłym tygodniu kosztuje ..." To chyba marketingowa ściema - wysłałem tam już 2 znajomych i wszyscy słyszeliśmy to samo) mierzy się tam dziecko do fotelika i fotelik do samochodu. Jak wybrałem model mi pasujący to sprawdziłem cenę w internecie - różnice nie były znaczące, więc kupiłem na miejscu od ręki. Jak masz daleko do Warszawy to poszukaj w okolicy - na pewno znajdziesz jakiś sklep z dużym asortymentem i być może z podobnym modelem biznesowym - nastawionym na doradztwo (tym sprzedają). Pamiętaj też, że fotelik to tylko połowa sukcesu, bardzo ważne jest też poprawne zapięcie dziecka - a tego wiele osób nie umie, albo dla świętego spokoju nie robi właściwie (jeśli tym się nie przejmujesz, to weź najtańszy fotelik z marketu - zrobi taka sama robotę, czyli nic nie da). Trochę popłynąłem, ale na punkcie bezpieczeństwa w aucie mam lekkiego chopla, a do tego uważam że wiedzą szczególnie z tego zakresu należy się dzielić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawek Opublikowano 11 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2019 Stwierdzilem ze się wybiorę do sklepu żeby wszystko dobrze dobrali dziękuję za pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawek Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 Witam do tego modelu wybraliśmy ze sprzedawcą Britax Romer Dualfix . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi