makintosz Opublikowano 10 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2020 Witam, Zwracam się z zapytaniem, a mianowicie od wczoraj dostrzegłem dziwny dźwięk po wciśnięciu sprzęgła, tak jakby silnik zaczął głośniej pracować, mówiąc kolokwialnie " klepać", dzieje się tak tylko przy wciśniętym pedale sprzęgła, czy ktoś ma pomysł co to może być? Przebieg 92 000 km silnik 1.5 dCi 110 KM Z góry dzięki za sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makintosz Opublikowano 13 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 (edytowane) Ktoś coś?, dodam, że zjawisko ma miejsce jedynie na rozgrzanym silniku Edytowane 13 Stycznia 2020 przez makintosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meca Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Może koło dwumasowe hałasuje, przy dzisiejszej jakości możliwe jest to że zostało wsadzone wadliwe, w sensie wadliwy egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makintosz Opublikowano 14 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 (edytowane) 21 godzin temu, Meca napisał: koło dwumasowe hałasuje, przy dzisiejszej jakości możliwe jest to że zostało wsadzone wadliwe, w sensie wadliwy egzemplarz. Raczej wątpię, sprawdziłem je pod każdym możliwym kątem (hałasu, drgań podczas ruszania z niskich obrotów), przy gaszeniu brak jakichkolwiek dźwięków poza tym działo by bez względu czy silnik jest rozgrzany czy też nie. Dzisiaj zauważyłem, pukanie występuje tylko jak wcisnę pedał sprzęgła z 0.5 cm, Po całkowitym wciśnięciu brak dźwięku. Dodatkowo zauważyłem, że pod uszczelką pompy, siłownika sprzęgła wydostaje się lekko płyn hamulcowy. Edytowane 14 Stycznia 2020 przez makintosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi