omega Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 Koledzy, jestem dumny z naszych Reno zimą. Przebywam teraz w Kościelisku, gdzie napadała niewyobrażalna ilość śniegu. Stoję rano przed kwaterą, obok BMW jakaś nowa sportowa coupeta kierowca się chwali, że napęd 4x4, 100 systemów itp. itd. nic, tak se słucham a że swoim już parę podobnych zim przejeździłem to znam możliwości, szczególnie na dobrych oponach zimowych. No odśnieżyliśmy pojazdy mówię, pan wyjeżdża pierwszy, bo mój wart 10tys to wolałbym nie stuknąć a stałem pozycję wyżej. Gość wsiadł i dupa, no to my do pchania, ale bydle ciężkie. W końcu zaczął z łopatą dokoła czyścic. Ja wsiadłem jak gdyby nigdy nic, lekko do przodu następnie szybko wsteczny bez żądnego problemu jak zawsze w podobnych sytuacjach. Wiecie, ze ta BMKA ma jakieś takie systemy, ze on jej w gaz (a to automat) a ona w ogole na tym kopnym śniegu nie przenosi napędu (nie kręciły się kola) W końcu ja pojechlem bo tam już było kupa do pchania i jakoś chyba wyjechał, bo teraz tego BMW nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Refild Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 To jak już cukrujemy na Renatkę to dodam od siebie , mroziki ostatnimi nocami powodują ,że rano wychodząc z nocnej zmiany o 6 słyszymy na parkingach skrobanie szyb. Znajomy cytrynka ,psikacz na mroźną szybkę i czeka , aż mu nadmuch odparuje szybę w środku , ja zaś temperatura klimatronika na HI HI włączony przycisk szyby przód tył , 5 minut i podobny efekt co inni po skrobaniu czy psikaniu i oczekiwaniu na czysta szybę gorzałeczka w nawiewie robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 5 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2020 To fakt, patent z grzałką w nawiewach to b.dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 7 Lutego 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 To jest BMW GT bo już śnieg opadł i można przeczytać, to jeszcze jedna przewaga renówek i ostrzeżenie, co by się nie zamieniać Ten samochód nie ma ramek przy oknach fakt, fajnie to wygląda, ale... tego samochodu nie można rano gdy mróz otworzyć, ten akurat ma webasto, tylko właściciel zapomniał zaprogramować i efekt taki, że trzeba chuchać i pocierać Te szyby na mrozie się nie opuszczają do otworzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi