Matias668 Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Już po raz kolejny po zapaleniu się kontrolki rezerwy paliwa, przez chwilę mam jeszcze informację o pozostałym zasięgu km do przejechania (zazwyczaj ok. 100 km). Po chwili niestety zasięg znika i zostają trzy kreski. Zastanawiam się czy to normalne czy jakieś uszkodzenie komputera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 18 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 To normalne. Tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 19 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Niestety Renault ( ten typ) tak ma. poniżej ~120 km zasięgu nie pokazuje nic. Choć w dieslu jest jeszcze co najmniej ~8 litrów. A konkurencja ( np Ford) włącza rezerwę ( na czerwono ) dopiero przy 80 km i pokazuje zasięg do ostatniego kilometra. To na plus konkurencji warto zaliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matias668 Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Dzięki za informacje! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 28 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 druga strona medalu jest to ze jak widzisz jeszcze zasięg to jeszcze jeździsz a to nie ejst dobre dla pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcperes Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Dnia 28.05.2020 o 16:13, Quentin88 napisał: druga strona medalu jest to ze jak widzisz jeszcze zasięg to jeszcze jeździsz a to nie ejst dobre dla pompy. I właśnie dlatego Renault w taki sposób do tego podeszło. Nie powinno się jeździć na rezerwie, więc nie pokazujemy Ci ile masz na niej zasięgu. Nie wiem czy w instrukcji nawet tego nie widziałem napisanego. Dokładnie tak samo miałem w drugiej generacji Megane, więc już bardzo długo mają taką politykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi