dawidknychala Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Witajcie! Mam bardzo nietypowy i irytujący problem. Zainstalowałem ostatnio w swojej MIII nowe car audio (głośniki że wzmacniaczem pod seryjne radio). Kolega cinas z forum wlutował mi wyjście z radia (2 x RCA). Jak już wszystko zmontowałem, to okazało się, że jeśli mam włączony panel klimy, to z gwizdków dochodzi takie ciche wycie, natomiast przy przełączaniu strefy nawiewu i włączania/wyłączania panelu - z gwizdków wydobywa się dodatkowe buczenie. Wzmacniacz zamontowany mam nad schowkiem, zasilanie dociągnąłem że skrzynki bezpieczników pod kierownicą, a masa jest wpięta zaraz przy wzmacniaczu (również pod schowkiem. Dodam, że masa bezpośrednio z akumulatora nic nie zmienia. Dodatkowo, przy włączaniu radia - w głośnikach pojawia się jednorazowe, mocne "uderzenie" (ten problem jest tylko wtedy, kiedy wpięte są kable RCA z radia do wzmacniacza). Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 31 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Wszystkie głośniki masz zasilane ze wzmacniacza ? Jak tak to wzmacniacz ma kiepski zasilacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidknychala Opublikowano 31 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Wszystkie głośniki zasilanie ze wzmacniacza. Wzmacniacz mam dobrej klasy - Sony XM-4040. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadowskimichael Opublikowano 6 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2020 Wszystko jest związane z przewodami sygnałowymi. Po pierwsze zakłócenia mogą być związane z tym, że przewody sygnałowe idą zbyt blisko wiązki zasilania klimy, puknięcie jest związane z tym, że na włączonym już wzmacniaczu w nieodpowiednim momencie pojawia się masa RCA. A gdybyś nie miał RCA wyciąganego z radia tylko dał jakościową przejściówkę Hi- Low to na 99% nie miałbyś tych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi