Komarek Opublikowano 28 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 (edytowane) Założyłem sobie lokalizator GPS GP19 firmy Acurel. Sam montaż lokalizatora jest banalny . Konfiguracja z serwerem i aplikacją również. Jednak.... Lokalizator ma możliwość zdalnego ( poprzez SMS lub platformę ) odcinania zasilania pompy paliwa. Chciałbym to wykorzystać do zdalnego załączenia syreny alarmowej. Syrenè mam , zwykła ,2 kable "+" i "-". W komplecie z lokalizatorem jest przekaźnik , podstawa. Żółty kabel sygnałowy z lokalizatora gotowy. Kto ma pomysł jak to podłączyć , żeby obwód był NO normalnie otwarty i sygnał z lokalizatora go zamykał i uruchamiał syrenę Edytowane 28 Czerwca 2020 przez Komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 (edytowane) 87a jest NC (normalnie zamknięty) czyli załączenie przekaźnika rozłącza obwód pompy Musisz wpiąć się do 87 - NO - załączenie przekaźnika zamknie obwód syreny i będzie wycie. Edytowane 30 Czerwca 2020 przez Andon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 29 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 (edytowane) Dziś sprawdzę jaki jest kabel sygnałowy w spoczynku. Nie chce działać na pompę paliwa z lokalizatora. To zrobię osobnym wyłącznikiem ukrytym w aucie, bez załączenia nie ruszy pompa paliwa. Chce załączyć syrenè poprzez SMS lub apke. W razie lawety czy stuknięcia . Wiem że można zneutralizować syrenę , ale działa odstraszająco . A jeśli złodziej pomyśli, że po jej wyłączeniu jest po sprawie to lepiej dla mnie. Lokalizator działać będzie, ma tryb GPS i LBS więc ciężko to zagłuszyć Dzięki , będę dziś działał Sprawdziłem. Normalnie w kablu sygnałowym nie ma napięcia . Jest po aktywacji. Zmieniłem stopkę na 87 . Zobaczymy czy to odpalę Edytowane 29 Czerwca 2020 przez Komarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi