Cieszynek Opublikowano 17 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 (edytowane) Witam. Aktualnie jestem posiadaczem astry h gtc 1.6 105 km. Rozgladam się za nowym autem i moja uwagę przykuła Renault Mégane 3. Bardziej szedlbym w kierunku 2 drzwiowym i coś szybszego niż moja aktualna furka, jestem zainteresowany tylko benzyna ze wzgledu na pokonywane krotkie trasy (dom, praca). Jakie są wasze opinie odnośnie silników benzynowych, co szybko się psuje w tych autach, co.dodaje uroku. Chciałbym dowiedzieć się wszystkiego od was Budżet 20 tysięcy. Edytowane 17 Lipca 2020 przez Cieszynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalVTS Opublikowano 17 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2020 Jeżeli chodzi o M3 to z tym budżetem coś szybszego niż astra z mocą 105KM i w sensownym stanie może być ciężko. Najlepiej było by znaleźć 2.0TCe bo w końcu to legendarny F4Rt, którego można rozkręcić do ponad 200KM ale znalezienie czegokolwiek w cenie do 20 tys. zł będzie bardzo ciężkie o ile nie możliwe. Dobrym wyborem będzie też 1.4 TCe, bo seryjny jest już dość dynamiczny, a chipem można go podkręcić o dodatkowe paredziesiąt koni. Tutaj jednak pojawia się możliwość awarii UPG, ale to zależy od tego jak poprzednik używał samochód i jak sam będziesz o niego dbał. Z Twoim budżetem, może lepszym wyjściem było by poszukać naprawdę dobrej M2 z 2.0T. Ma co prawda trochę bolączek z elektroniką, ale większość już jest rozpracowana przez użytkowników i do ogarnięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi