kano1 Opublikowano 25 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Witam wszystkich, miałem ostatnio drobną kolizję, dostałem uderzenie w bok, odpaliła prawa kurtyna, poduszka boczna fotela pasażera i jego napinacz. Zadam od razu pytanie czy to normalne, że poduszki pasażera odpaliły jak nikt tam nie siedział? Uszkodzenia nie są jakoś mocno poważne więc chciałbym przywrócić auto do stanu pierwotnego. Co trzeba zmienić oprócz oczywiście poduszek, żeby było wszystko sprawne z poduszkami i najważniejsze bezpieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 25 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Sterownik poduch do wymiany lub do przeprogramowania,ten spod wykładziny przed lewarkiem.Nie pamiętam czy fotel ma matę wykrywającą zajęte miejsce, jak nie ma to normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kano1 Opublikowano 25 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Nie, tutaj nie wykrywa np. że pasażer ma niezapięte pasy. Czy przy zakupie używanych poduszek trzeba je też przypisać do auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 25 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 W MII nie ma mat w fotelach. Jest mikrostyk w zamku pasa kierowcy. Wiem, że aby dobrze działał sterownik poduszek to mu być odpowiednio skonfigurowany - zaprogramować które są a których nie ma. Jeżeli jest obecna w systemie a nie ma w konfiguracji to sterownik wyświetli odpowiedni błąd. W fotelu są dwa napinacze po obu stronach fotela. Czy auto po dzwonie odpaliło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kano1 Opublikowano 25 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Tak, normalnie odpala, jedynie włączjaą się swiatła awaryjne po każdym odpaleniu bądź włączneiu zapłonu no i komunikat sprawdź airbag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 25 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Dzięki za info, bo czytałem, że sterownik blokuje zapłon. W phI nie było problemu z odpalaniem bo uderzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kano1 Opublikowano 25 Lipca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2020 Może po wystrzale przednich blokuje, nie wiem. A czy czujnik uderzeniowy w słupku też trzeba wymieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi