aniczulaki Opublikowano 27 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2020 Czołem! W mojej Megi kilka dni temu przełącznik szyberdachu odmówił posłuszeństwa. Od samego początku od kiedy mam to auto czyli od dwóch lat, był problem z domykaniem szyberdachu tzn. ostatnia pozycja przełącznika działała losowo - raz zamykała od razu, innym razem trzeba było się trochę nakręcić aby domknąć. Wszystkie inne pozycje szyberdachu działały sprawnie i tam nie zauważyłem większych problemów. Działało z kolei dłuższe wciśnięcie tego kółka i w tedy dach zamykał się zawsze. Teraz przełącznik w ogóle nie reaguje. Obstawiam, że padł moduł a nie silnik od szyby, bo po dłuższym wciśnięciu kółka, słychać ze silnik próbuje domknąć szybę. Czy miał ktoś z Was taki problem i jest w stanie mi powiedzieć, czy taką naprawę da się zrobić w miarę garażowo, bez większej wiedzy technicznej? Nastawiać się na wymianę całego modułu czy są może jakieś sposoby, ażeby to w miarę sprawnie przywrócić do życia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi