Byku Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Witam wszystkich forumowiczów. Jestem nowy na forum i przy okazji posiadacz auta Renault Megane II z 2005 roku. Chciałem wymienić radio Cabasse, które jest w tym aucie na Pioneera, niestety wiem że jest z tym problem i trzeba dobrać odpowiedni adapter do tego radia, dostałem się już do wszystkich zakamarków lecz nie wiem jaki adapter kupić/założyć lub jak przelutować kable by to działało. Czy ktoś jest w stanie coś podpowiedzieć na ten temat? Bardzo proszę o pomoc. Jeśli ktoś jest w stanie coś podpowiedzieć dajcie znać tutaj lub na maila: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2020 Słuchaj mam podobny problem. Megane 2 CC z 2006 roku i nie mam gdzie kupić pilota. Na Allegro pisałem i też żadnej odpowiedzi od sprzedających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byku Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 No właśnie boję się tego że nie da się nigdzie nic kupić i nie da rady wymienić, a przecież ile można słuchać radia albo płyt :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 NIe prościej zostawić auto w oryginale, a zainwestować w jakiś dobry transmiter ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byku Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 21 minut temu, czik3n napisał: NIe prościej zostawić auto w oryginale, a zainwestować w jakiś dobry transmiter ? Jakiś pomysł? Możesz coś podlinkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 (edytowane) https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i-zegarki/akcesoria-do-telefonow/ladowarki-samochodowe/transmiter-fm-xiaomi-roidmi-5in1-bluetooth-car-charger-3s?gclid=CjwKCAjw4MP5BRBtEiwASfwALweuCW49gIbQDLFn1petESAfaJOk-4rpHqDiRUFFKP_5TVv4il7AjBoC814QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Sam bym pewnie korzystał gdyby nie to, że mam fabryczny AUX Edytowane 10 Sierpnia 2020 przez czik3n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byku Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 4 minuty temu, czik3n napisał: https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i-zegarki/akcesoria-do-telefonow/ladowarki-samochodowe/transmiter-fm-xiaomi-roidmi-5in1-bluetooth-car-charger-3s?gclid=CjwKCAjw4MP5BRBtEiwASfwALweuCW49gIbQDLFn1petESAfaJOk-4rpHqDiRUFFKP_5TVv4il7AjBoC814QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Sam bym pewnie korzystał gdyby nie to, że mam fabryczny AUX Wszystko super ale chyba oryginalnego Cabasse który nie ma funkcji bluetooth nie da się połączyć z takim transmiterem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Przecież Bluetooth potrzebny jest do połączenia transmitera z telefonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackowskipatryk Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Nie polecam żadnych transmiterów przerabiałem to w ciężarówce. Jak jedziesz to zmieniają się pasma w radiu i za chwilę szumi jakąś stacja radiowa chyba że jeździsz wokół komina i mieszkasz na wiosce gdzie tylko Rydzyk RMF i Zetką to wtedy dasz radę Co do wymiany radia w Megane to podstawa ja wymieniłem na Alpine CDA 137 bt i gra naprawdę dużo lepiej oryginalne radio to syf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2020 Dlatego kupuje się transmiter dobry jakościowo, i nie ma takich problemów chyba, że ustawiamy np 95.0/101.8FM. Z tymi za pare złoty z bazarku albo stacji są cuda, że fale się nakładają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Byku Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 21 godzin temu, czik3n napisał: Przecież Bluetooth potrzebny jest do połączenia transmitera z telefonem. No tak dlatego transmiter mi nic nie da, poszukuję przejściówki która albo będzie łączyła się z płaską wtyczką albo będzie szła aż do radia które znajduje się z tyłu razem z nawigacją bo tam prowadzą kable od radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Nie rozumiem, piosenki maja być puszczane z pendrive? No to przecież od tego też jest ten transmiter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KDKJ Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Masz dwie opcje. Kupić jacka pod wtyczkę bodajże 4pin (tylko trzeba patrzeć, aby na 100% było pod Renault - ja nie spojrzałem i mam inną blokadę przez co nie pasuje) na ali/allegro lub jak ktoś napisał wyżej - transmiter. Sam posiadam to radio + transmiter Xiaomi Roidmi i wszystko hula aż miło Transmiter ma 2 lata i na razie nie narzekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi