szwagier24a Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Czy ktoś już zakładał amortyzatory tylne do Megane II hb od Megane III? W teorii katalog Megane III krosuje z Megane II. Jedyna różnicę oprócz ceny na plus od III, że są krótsze o 19 mm (mają 460 mm zamiast 479, wymiar drugi po wciśnięciu taki sam). Ponieważ mam butlę w bagażniku to chciałbym troszkę usztywnić auto a amortyzatory od III mają średnicę 50 zamiast 32 mm. Ogólnie to III mają sztywniejsze zawieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2020 W M2 HB są bardzo miękkie sprężyny. Sam się dziwię, że po tylu latach amortyzatory mają 65% skuteczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 u mnie już poniżej 60 %. Fajnie jak by ktoś doradził jakie założyć sprężyny do HB do tyłu - auto z butlą. Z przodu mam Kyb i fajnie wysoko stoi. Chciałbym wyższy tył i zdecydowanie sztywniejszy. Podzielę się informacjami na temat wymiany sprężyn i amortyzatorów tył: założyłem Lesjofors do wersji HB 5D. Mają długość 363 mm, taką samą jak zdjęte z samochodu, ale na nich auto stoi o 2 cm wyżej. Do kompletu założyłem amortyzatory od MIII HB Trw JGT1114T. Teraz prowadzi się jeszcze lepiej, nie buja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi