colobot Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Witam Chciałbym się dowiedzieć czy wymiana reflektorów w aucie : Renault Megane 2 ph2 Sedan 2007 rok Jest jakaś bardzo skomplikowana czy czy warsztat weźmie za tą wymianę jakoś bardzo dużo ? Reflektory mi słabo świecą i po głebszych oględzinach stwierdzam że może być to odbłyśnik w soczewce a u mnie w mieście nikt się nie zajmuje regeneracją tego, więc jestem zmuszony kupic nowe reflektory na allegro. prosiłbym o jakieś rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Rozebrać i oddać do regeneracji cały reflektor lub tylko odbłyśnik. Rozebranie - prosta sprawa. Zdejmujemy przedni zderzak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colobot Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 U mnie w mieście nikt tego nie robi, a oddawanie i czekanie kilka dni (wtedy jestem bez auta) niestety nie wchodzi w gre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Chińczyków nie polecam, a inniej drogi nie ma. 3-4 dni trzeba poświęcić, a na pewno warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colobot Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Czyli mam rozumieć że w grę wchodzi tylko regeneracja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Chcesz mieć dobre światła zawsze możesz kupić OE, ale się nie opłaca do samochodu, który ma naście lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Ja oddałem do regeneracji jeden reflektor. Rozcinają obudowę od strony żarówki i wyciągają cały zespół soczewki. Później wymieniają na przygotowany wcześniej odbłyśnik. Lampa lepiej świeci. Też zastanawiałem się nad zakupem zamienników. Używanych już nie ma w dobrym stanie. Żywotność lampy wydłużają DRL - o alternatorze nie wspomnę. Polecam regenerację. Przed regeneracją miałem wrażenie, że przede mną była czarna dziura, pobocze było doświetlone, ale na wprost dramat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 (edytowane) Tą regenerację odbłyśnika dobrze robią tylko w kilku miejscach w Polsce. Warto o tym poczytać. Można od nich kupić gotowe odbłyśniki z kaucją, którą zwrócą po odesłaniuTwoich. Mając przygotowane materiały i narzędzia wystarczy 12 godzin, żeby zrobić samemu 2 szt. z demontażem i ponownym montażem. Oczywiście z polerowaniem i zabezpieczeniem przed matowieniem włącznie. Edytowane 28 Sierpnia 2020 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colobot Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zrobiłem fotki, może ktos oceni czy to tylko soczewka, czy odbłyśnik z zewnątrz pomoże polerka ? Ja już jestem bezsilny. Lewy Prawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 To co widzę to matowy reflektor i światło bezpośrednie z palnika lampy. Nie widzę skupionej wiązki z odbłyśnika w postaci małego kształtu zbliżonego do półksiężyca. Polerka to jedno i odbłyśnik to drugie. Soczewka również jest zabrudzona i nie ma się czemu dziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colobot Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 17 minut temu, jabrze napisał: Nie widzę skupionej wiązki z odbłyśnika w postaci małego kształtu zbliżonego do półksiężyca. Czyli z tego co rozumiem to odblysnik do wymiany , czyszczenie soczewki, i polerka reflektora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Nic innego nie pozostało. Niewątpliwie warto pozostać przy oryginale. Niech się wypowiedzą inni, co to już zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colobot Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Sytuacja na dzień dzisiejszy wyglada tak że auto jest mi potrzebne codziennie (dojazd do pracy) ze wzgledu na koronke odwołali wszelkie kursy busów i autobusów tam gdzie ja pracuje, wiec wysłka reflektorów całkowicie nie wchodzi w grę. Pozostało mi jedynie zamówić nowe (zamienniki) na allegro i mam 2 typy : 1.https://allegro.pl/oferta/reflektory-lampy-renault-megane-ii-2-lift-2006-08-8687627921?fromVariant=9013987114 2.https://allegro.pl/oferta/reflektory-lampy-renault-megane-ii-2-lift-2006-08-9641908534 Znawcą nie jestem, nie wygląda mi to na chinczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi