Nynek Opublikowano 3 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 Witam . Mam Megane II 1.6 16V i mam kłopot z wrzuceniem na odpalonym silniku biegu 1 i wstecznego choć 3 też już ciężko zaczyna wchodzić a gdy wyłączę silnik to wszystkie biegi wchodzą lekko . Olej w skrzyni jest , płyn hamulcowy jest , układ odpowietrzony i ścięgna też są ok już nie wiem co mogę jeszcze sam zrobić. 25 tys km temu wymieniał mi mechanik kpl sprzęgło . 30 sierpnia była u nas wielka ulewa ale autem nie jeździłem ani auto nie zostało zalane. Co może być jeszcze????? pomocy Regulamin forum się kłania Zwłaszcza pkt 5 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier24a Opublikowano 3 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 Wygląda na zapowietrzony pedał sprzęgła - wciśnięcie nie rozłącza w pełni skrzyni z obracającym się silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nynek Opublikowano 3 Września 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 Wiesz co byłem dziś u mechanika bo znalazł wolne 30 min i on odpowietrzał coś tam bo kolega pompował pedał sprzęgła jak mu tamten kazał i na pewno mi dolewał oleju do skrzyni zauważyłem też że pedał zaczął mi wysoko dopiero łapać ale gdybym chyba miał słabe sprzęgło to wszystkie biegi by słabo wchodziły a dopiero mam przejechane ok 25 tys km. Regulamin forum się kłania Zwłaszcza pkt 5 Przerwij ten słowotok odpowiednimi znakami przestankowymi - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 3 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2020 To może być coś z wybierakiem lub jego linkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nynek Opublikowano 20 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2020 pękł mi docisk sprzęgła , Ja już po naprawie , wymieniłem kpl sprzęgło z wymianą 1200zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi